Peste 50% dintre romani au inceput sa consume produse BIO pentru ca sunt de parere ca acest lucru contribuie pozitiv la sanatatea lor si a familiei lor, insa doar 6% dintre acestia consuma exclusiv produse BIO, dupa cum sustine un studiu realizat de BioMania.ro pe un esantion de 600 de persoane.

Tendinta catre o viata sanatoasa este in crestere la nivelul Romaniei si este determinata fie de dorinta de a inlocui alimentele procesate cu produse BIO sanatoase si gustoase (43%), fie din dorinta de a folosi produse cu ingrediente naturale care nu afecteaza sanatatea. Este vorba atat despre produse alimentare, cat si despre produse de ingrijire sau curatenie. Printre persoanele dornice de a schimba stilul de viata existent cu unul mai sanatos se numara:

• tinerele mame care incearca sa ii indrume si pe copii lor catre un stil de viata mai sanatos - 38%
• persoanele care au avut recent problema medicala grava - 20%

produse bio

Cosul mediu lunar cu produse BIO: 300 lei

83% dintre romani pun sanatatea familiei pe primul loc, astfel ca aleg produse ECO - BIO lunar. Eticheta produselor a devenit un real interes pentru 66% dintre romani, acestia fiind interesati in egala masura de ingredientele produselor alimentare, cat si a celor de ingrijire sau curatenie.

Cosul mediu lunar cu produse ECO - BIO al romanilor este 300 lei si contine produse in urmatoarele proportii:
• in 95,5% dintre cazuri - produse alimentare
• 46,4% - produse cosmetice
• 30,4% - produse de curatenie
• 12,4% - jucarii eco-friendly

65,5% dintre consumatorii romani prefera sa cumpere produsele ECO - BIO direct din supermarketuri/hipermaketuri de la rafturile dedicate acestor produse, in timp ce 19,3% aleg atat magazinele fizice de profil, cat si magazinele online de specialitate.

Printre produsele alimentare care au fost inlocuite de produsele BIO in cosul romanilor se numara fructele si legumele (85,5%), dulciurile, snacks-urile si sucurile (76,6%), cereale (55%, paste si sosuri (40%).

Biomania.ro a fost lansat pe piata romaneasca in decembrie 2008, fiind primul magazin online ce oferea o gama variata de alimente bio. BioMania.ro este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata romaneasca a produselor bio, cu peste 700 de produse importate direct si aflate in permanenta in stocul magazinului din categorii precum: alimente bio pentru copii, cereale bio, bauturi vegetale bio din cereale si soia, sucuri din fructe bio, paste bio din grau, kamut, spelta, ovaz, orez, porumb, sosuri de rosii bio, condimente bio, produse de ingrijire corporala bio atat pentru copii, cat si pentru adulti, produse bio pentru curatenia casei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri