Anual, Sanofi vinde in jur de 31,5 milioane de cutii de medicamente in Romania. Compania are o oferta diversificata ce acopera intreaga catalatorie pentru sanatate, de la preventie, la tratament si mentinerea unei stari bune de sanatate. Portofoliul contine 142 de produse din 57 de arii terapeutice, impartite in 5 divizii globale: Diabet si boli cardiovasculare; Medicamente mature, Ingrijire specializata; Vaccinuri si Medicamente fara prescriptie si suplimente alimentare.

Totodata, Sanofi investeste anual, la nivel global, in jur de 15% din cifra de afaceri (5,5 miliarde de euro in 2017) in cercetare si dezvoltare. Pe plan local, in perioada 2015-2017, au fost investiti 3,5 milioane euro in studii clinice si 4 milioane euro au fost investiti in educatie medicala continua. 800 de pacienti au fost inclusi in studii clinice derulate in urmatoarele domenii medicale: diabet, cardiovascular, reumatologie, boli rare, vaccinuri, astm bronsic, sclerodermie, polipoza nazala (ORL), oncologie, polichistoza renala si neurologie.

Odata cu intrarea pe piata din Romania, Sanofi si-a asumat angajamentul de a sprijini comunitatile locale si de pacienti, precum si de a responsabiliza angajatii pentru a contribui la imbunatatirea calitatii vietii romanilor. Compania a oferit granturi, sprijin financiar, activitati educationale dedicate grupurilor de pacienti in valoare de 550.000 euro in perioada 2015-2017.

PRIMER: Romania exporta...
Citeste si: PRIMER: Romania exporta medicamente de circa 350 milioane euro