Compania elvetiana Nestle a anuntat, vineri, ca inchide fabrica de la Timisoara, unde produce dulciuri si cafea, pana la finalul lunii mai 2019. In prezent, conducerea Nestle discuta cu angajatii si sindicatele.

"Nestle Romania si-a anuntat pe 10 ianuarie intentia de a incepe demersurile pentru inchiderea unitatii sale de productie din Timisoara pana la finalul lunii mai 2019. Conducerea a informat angajatii cu privire la intentia de inchidere a fabricii si a demarat discutiile cu sindicatul si angajatii pentru a gasi solutia cea mai potrivita pentru cele 388 de persoane vizate", potrivit unui comunicat de presa emis vineri.

"Inchiderea unitatii de productie din Timisoara este o decizie extrem de dificila, luata dupa analize amanuntite si dupa implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestle isi desfasoara activitatea pe o piata care trece printr-o perioada de schimbari rapide, caracterizata de noi tipare de consum si deficit de munca, intr-un mediu competitiv. Analizam toate optiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor nostri. Prioritatea noastra consta in atenuarea acestei schimbari in raport cu angajatii nostri”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestle Romania.

Fabrica din Timisoara a fost achizitionata de Nestle in anul 2000 si are o productie anuala de peste 10.000 tone de dulciuri si cafea. Fabricarea produselor Nestle va continua in alte locatii.

Cele 30 de persoane angajate la Nestle Regional Cost Competence Centre din Timisoara – centrul de servicii financiare al Nestle – nu sunt afectate de aceasta decizie si isi vor continua activitatea intr-o noua locatie in centrul orasului.

”Am initiat un amplu proces de consultare cu angajatii si cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune solutii prin care putem sa ne sustinem oamenii in aceasta perioada. Exploram toate caile posibile, de la asistenta in gasirea de noi locuri de munca sau in dobandirea abilitatilor necesare in procesul de reangajare si pana la organizarea unor targuri de locuri de munca in incinta fabricii. Angajatii care vor fi disponibilizati vor beneficia de salarii compensatorii in functie de vechimea lor in companie", a declarat Jackie Avery, Director Resurse Umane Nestle Romania.

Nestle isi va continua activitatea cu ajutorul echipelor din sediul central din Bucuresti, biroul Regional Cost Competence Centre din Timisoara, si echipei de vanzari in intreaga tara.

Nestle a intrat pe piata din Romania in 1995. Portofoliul Nestle Romania cuprinde: bauturi (NESCAFE, Nesquik), dulciuri (JOE, Nesquik, Kit Kat, Lion, After Eight, Smarties), produse culinare (Maggi), hrana pentru copii (Nestle Infant Nutrition), Nestle Professional - divizia de solutii „out of home”, batoane si cereale pentru micul dejun (Nestle Fitness, Musli, Nesquik, Chocapic etc.) si hrana pentru animale (Purina). NESCAFE Dolce Gusto a deschis piata sistemelor de bauturi pe baza de capsule in Romania prin lansarea primului aparat NESCAFE Dolce Gusto in septembrie 2009 si are in prezent peste 20 de sortimente de cafea. Nespresso este prezent oficial in Romania ca divizie de lux a Grupului Nestle, incepand cu anul 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri