Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) va radia din registrul sau, din oficiu, de la data 18 martie 2019, persoanele fizice autorizate (PFA) si a intreprinderile individuale (II) care nu si-au actualizat obiectul de activitate conform legislatiei in vigoare, informeaza vineri, ONRC, potrivit Agerpres.

"Potrivit prevederilor din Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, oficiul registrului comertului radiaza din oficiu, in termen de 60 de zile de la implinirea celor 2 ani de la data intrarii in vigoare a legii, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de clase de activitati prevazute de codul CAEN incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel impus de actul normativ mentionat", se precizeaza intr-un comunicat al ONRC remis AGERPRES.

Termenul de 60 de zile se implineste la data de 18 martie 2019.

Potrivit Legii nr. 182/2016, in termen de 2 ani de la intrarea in vigoare, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de clase de activitati prevazute de codul CAEN incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel prevazut de prevederile legale in vigoare (5 clase de activitati prevazute de codul CAEN pentru PFA si 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN pentru II) au obligatia de a solicita oficiului registrului comertului competent modificarea, in mod corespunzator, a mentiunilor din registrul comertului referitoare la obiectul de activitate.

ONRC precizeaza ca formulare-tip avand ca obiect inregistrari in registrul comertului, inclusiv cele privind modificarea obiectului de activitate al PFA si II si, dupa caz, inscrisurile doveditoare pot fi transmise prin posta, mijloace electronice, utilizand portalul de servicii online al Oficiului National al Registrului Comertului (cu semnatura electronica extinsa), respectiv direct la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunalul in raza caruia PFA sau II si-a stabilit sediul profesional.

Lista persoanelor fizice autorizate si a intreprinderilor individuale care nu si-au indeplinit obligatia de modificare a obiectului de activitate este publicata pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului. Conform acestei institutii, in decembrie 2018 existau peste 30.000 de PFA-uri care nu s-au conformat unei limitari introduse in legislatie acum aproape doi ani.

Sursa foto: Shutterstock / PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri