Zentiva va investi 30 milioane euro in anii ce urmeaza pentru a-si extinde fabrica de productie din Praga. Investitia consolideaza prezenta Zentiva si face parte dintr-un obiectiv mai larg de a deveni unul din liderii pietei de medicamente generice din Europa.

„Investitia va urmari modernizarea capacitatilor actuale de productie, in special in vederea cresterii capacitatii de productie. In acest moment, fabrica din Praga produce anual 120 de milioane de cutii pe care le distribuim in Europa. In urma procesului de desprindere de grupul Sanofi pe care l-am gestionat anul trecut, am inceput deja investitiile si ne-am luat angajamentul de a continua acest lucru in 2019, cu o investitie de 8 milioane euro”, a precizat Thomas Koene, head of industrial operations Zentiva.

Ines Windisch, head of corporate affairs & human resources, a adaugat: „Obiectivele de crestere ale organizatiei aduc noi oportunitati pentru angajatii si functiile existente. Aceasta importanta transformare va atrage cele mai bune talente si va fideliza echipa pentru a ne asigura succesul pentru generatiile viitoare. In acest moment, avem peste 600 de angajati la fabrica din Praga, dedicati producerii de medicamente".

Anul trecut in octombrie, Zentiva s-a separat de Sanofi. Grupul este sustinut in acest moment de Advent International, una dintre cele mai mari companii globale de investitii cu capital privat.

In Romania, Zentiva are aproximativ 750 de angajati si detine o unitate de productie de medicamente, care produce atat pentru piata romaneasca cat si pentru alte tari europene.

Din 24 aprilie farmaciile vor...
Citeste si: In ce conditii poate functiona in Romania o farmacie online

Zentiva SA a raportat pe primele 9 luni ale anului 2018 o cifra de afaceri de 352,9 milioane lei, in scadere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, si un profit operational de 290,4 milioane lei. Profitul operational a crescut fata de aceeasi perioada a anului 2017, fiind influentat in principal de procesul de vanzare de licente CHC intre Zentiva SA si grupul Sanofi.

Anul trecut, producatorul de medicamente Zentiva a fost cumparat de Advent cu 1,9 miliarde euro. Sanofi si Advent International au incheiat in iunie negocierile pentru achizitionarea Zentiva, divizia europeana Sanofi de medicamente generice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ajutoare de stat pentru doua companii din industria auto