Affidea va continua sa investeasca in cele 36 de centre pe care le detine in Romania si, in acelasi timp, isi propune sa extinda accesul la serviciile sale si in alte regiuni ale tarii, a precizat, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Radu Gorduza, director general Affidea Romania.

Affidea este unul dintre liderii pietei in domeniul diagnosticului imagistic atat in Romania, cat si in Europa. Affidea are in vedere noi dezvoltari prin achizitii, dar numai daca sunt compatibile cu standardele medicale si operationale ale grupului, dar si investitii greenfield. Tinta companiei este ca toti pacientii romani sa poata beneficia de servicii de diagnostic imagistic.

“In 2018, consider ca ne-am asezat dupa achizitia Hiperdia, procesul de integrare al clinicilor Hiperdia fiind unul foarte avansat. Aceasta a fost provocarea cea mare in anul care a trecut, am reusit sa construim o echipa foarte bine pregatita, astfel incat sa intampinam cu incredere provocarile anului 2019.

Ca in fiecare an, am investit in dotarea cu tehnologii de ultima generatie, in mai multe dintre centrele noastre au fost instalate noi echipamente de diagnostic de inalta performanta si acest proces va continua si pe parcursul lui 2019”, a relatat Radu Gorduza.

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!

La data de 2 iunie 2017, Affidea finaliza achizitia celor 23 de centre Hiperdia, devenind astfel cel mai mare furnizor de servicii medicale de diagnostic imagistic de pe piata medicala din Romania. Pentru aprobarea tranzactiei, Consiliul Concurentei a solicitat prin decizia 24/2017 ca Affidea sa transfere cele patru centre Hiperdia – Cluj Observatorului, Cluj Medicala 3, Arad si Orastie, catre un nou proprietar, pentru a mentine compatibilitatea tranzactiei cu un mediu concurential normal.

Cele patru centre Hiperdia apartin acum retelei de sanatate Regina Maria. Centrele au trecut printr-un proces de rebranding, adoptand brandul Reginaa Maria.

Instabilitatea fiscala poate reprezenta cea mai mare provocare pentru mediul de afaceri in 2019

“In ceea ce priveste anumiti factori care ar putea influenta in mod negativ evolutia mediului economic romanesc, as vrea sa mentionez instabilitatea fiscala care poate reprezenta cea mai mare provocare pentru mediul de afaceri in 2019. Un alt element cu un potential impact negativ asupra mediului economic este reprezentat de devalorizarea monedei nationale. Nu in ultimul rand, poate chiar pe primul loc in domeniul medical privat, accentuarea crizei din piata muncii prin continuarea plecarilor in afara tarii a profesionistilor din domeniul sanatatii sau migrarea acestora catre stat. Toate aceste aspecte vor fi analizate cu mare grija de catre toate companiile de pe piata romaneasca in deciziile lor de investitii”, a agaugat directorul general al Affidea Romania.

Potrivit acestuia, principalele probleme care afecteaza piata medicala privata de diagnostic imagistic din Romania sunt cele legate de migratia personalului medical de specialitate in afara tarii si migratia personalului de la privat spre public ca urmare a cresterilor de salarii oferite in domeniul public, insa fara a fi insotite si de o crestere a productivitatii muncii sau a calitatii serviciului de care beneficiaza pacientul.

In Romania, Affidea furnizeaza servicii de imagistica medicala, medicina nucleara, tratament al cancerului, consultatii medicale si laborator de analize prin cele 36 de centre proprii din 19 judete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri