In lumea afacerilor exista pana nu de mult un preconcept, cum ca femeile nu isi gasesc neaparat locul in randul antreprenorilor insa, precum in toata lumea asa si in Romania, s-au remarcat din ce in ce mai multe femei puternice si de succes in business.

Aceste exemple feminene au fost si motivul pentru care tanara antreprenoare, Bianca Taban in varsta de doar 26 de ani, s-a avantat si a avut curajul sa treaca de la modeling si un job pe care multi il pot considera superficial, la un business in sine cu 20 de angajati, responsabilitati, investitii, cheluieli si balante. Asa a luat nastere restaurantul Agape, din Nordul capitalei.

Viziunea unui astfel de business a exista de mult dar in urma cu 2 ani a aparut si curajul, curajul de a fi in primul rand precursorul unei zone geografice, Calea Floreasca 200, inca nebatatorita. in momentul in care Agape a luat nastere, zona respectiva nu era neaparat propice pentru un business in HoReCa.

Un alt atu si un element ce a contribuit la decizia Biancai de a deveni antreprenor este faptul ca a fost pasionata de cifre, economie si contabilitate inca din liceu, urmand mai apoi si o facultate de contabilitate in cadrul ASE din Bucuresti. “in general toti antreprenorii din zona business-urilor HoReCa se plang putin de zona financiar-contabila, este foarte minutioasa si migaloasa intr-un astfel de business. Avem multe intrari, multe iesiri, retetar, cote de TVA diferite si asa mai departe. insa pentru mine este ca un fel de rebus, fac 80% din aceasta parte a business-ului cu placere.” Bianca Taban, proprietar Agape Cuisine

Prima locatie Agape, a fost deschisa in 2016 pe Calea Floreasca 190 insa la scurt timp dupa deschidere, restaurantul a prins conturi iar clientii nu au ezitat sa apara asa ca Bianca a simtit oportunitatea unei extinderi, in actuala locatie, unde exista in plus un etaj si o terasa iar bucataria este corect proportionata pentru noul spatiu, mai mare decat cea precedenta.

“Investitia initiala in restaurantul actual a fost de 300 000 Eur, fonduri ce au venit in mare parte din partea parintilor mei ce au crezut in ideea mea, si din economiile pe care le-am facut lucrand in televiziune si ca model.” Bianca Tabana, proprietar Agape Cuisine

Bianca si-a dorit sa creeze un spatiul perfect, de la zero, sa il compartimenteze si decoreze cat mai eficient posibil. A gasit terenul, impreuna cu o ruina ce a fost candva o casa de locuit, si a reconstruit de la zero, dotat si amenajat spatiul, iar acum este dupa cum spune ea, o “a doua casa.”

Calitate produselor, evenimentele constante, brunch-urile cu familia, zambetele din partea angajatilor si serile cu DJ au facut ca Agape sa devina un restaurant de succes si au demonstrat ca atata timp cat iti urmezi pasiune si ai cunostinta de ce se intampla in piata pe domeniul tau de business, nu vei da gresi. Dar trebuie sa pereseverezi.

Printre planurile de viitor se numara imbunatatirea serviciilor si evolutia pe toate palierele pentru ca mereu exista lucruri de perfectionat, de la o reteta pana la confort sau iluminat.