Compania Mandra, succesoarea Intreprinderii de Ulei Barlad, infiintata in 1911 de inginerul Nicolae Malaxa, intra in portofoliul CITR dupa numirea practicianului in calitate de administrator judiciar provizoriu.

In prezent, afacerea Mandra este condusa de Liviu Hrimiuc, actionarul majoritar al companiei inca din anul 2001.

Mandra opereaza doua fabrici de productie, are patru puncte de lucru in judetele Iasi, Vaslui, Galati, o subsidiara in Republica Moldova, si este structurata pe trei linii de business: procesare ulei, productie furaje combinate si depozitarea & comertul cu cereale.

„Ne aflam in punctul in care intelegem afacerea, evaluam creantele si patrimoniul companiei si studiem cauzele care au dus la insolventa Mandra. Desi cele trei linii de business sunt interdependente pentru maximizarea cifrei de afaceri a companiei, acestea pot deveni profitabile si individual, aspect care largeste spectrul posibilelor masuri de redresare si extindere a business-ului. Un alt factor pozitiv, care ne determina sa credem in potentialul de diversificare a masurilor de reorganizare judiciara, este si pozitionarea geografica a fabricii, Mandra S.A. efectuand achizitia de materii prime din judetele Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava, Neamt si Bacau, respectiv din Republica Moldova. Acest lucru ofera un avantaj competitiv major in piata din punct de vedere logistic”, mentiuoneaza, intr-un comunicat de presa, Andra Butiu, Senior Partner CITR.

Fabrica de ulei din Barlad s-a confruntat in primavara anului trecut cu un incendiu care a distrus peste 80% din Sectia de Presare, afectand atat echipamentele tehnologice de productie cat si cladirea.

Cererea de intrare in insolventa a companiei a fost depusa de administratorul Mandra la 28 ianuarie anul acesta, iar pe 10 aprilie va avea loc prima adunare a creditorilor din procedura.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri