Fosta fabrica de ulei a familiei Malaxa intra in portofoliul CITR

Compania Mandra, succesoarea Intreprinderii de Ulei Barlad, infiintata in 1911 de inginerul Nicolae Malaxa, intra in portofoliul CITR dupa numirea practicianului in calitate de administrator judiciar provizoriu.

In prezent, afacerea Mandra este condusa de Liviu Hrimiuc, actionarul majoritar al companiei inca din anul 2001.

Mandra opereaza doua fabrici de productie, are patru puncte de lucru in judetele Iasi, Vaslui, Galati, o subsidiara in Republica Moldova, si este structurata pe trei linii de business: procesare ulei, productie furaje combinate si depozitarea & comertul cu cereale.

„Ne aflam in punctul in care intelegem afacerea, evaluam creantele si patrimoniul companiei si studiem cauzele care au dus la insolventa Mandra. Desi cele trei linii de business sunt interdependente pentru maximizarea cifrei de afaceri a companiei, acestea pot deveni profitabile si individual, aspect care largeste spectrul posibilelor masuri de redresare si extindere a business-ului. Un alt factor pozitiv, care ne determina sa credem in potentialul de diversificare a masurilor de reorganizare judiciara, este si pozitionarea geografica a fabricii, Mandra S.A. efectuand achizitia de materii prime din judetele Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava, Neamt si Bacau, respectiv din Republica Moldova. Acest lucru ofera un avantaj competitiv major in piata din punct de vedere logistic”, mentiuoneaza, intr-un comunicat de presa, Andra Butiu, Senior Partner CITR.

Fabrica de ulei din Barlad s-a confruntat in primavara anului trecut cu un incendiu care a distrus peste 80% din Sectia de Presare, afectand atat echipamentele tehnologice de productie cat si cladirea.

Profi le permite clienților să cumpere doar șase bucați de zahăr, ulei, făină și mălai, pe fiecare bon fiscal" href="https://www.wall-street.ro/articol/Companii/251449/coronavirus-profi-le-permite-clientilor-sa-cumpere-doar-sase-bucati-de-zahar-ulei-faina-si-malai-pe-fiecare-bon-fiscal.html" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Recommended Article In Article', 'click', 'Coronavirus | Profi le permite clienților să cumpere doar șase bucați de zahăr, ulei, făină și mălai, pe fiecare bon fiscal']); return true;" class="inArticleNew clearfix">
Citeste si:
Profi: Clienții pot cumpăra doar 6 bucați de zahăr, ulei, făină și...
Coronavirus | Profi le...

Cererea de intrare in insolventa a companiei a fost depusa de administratorul Mandra la 28 ianuarie anul acesta, iar pe 10 aprilie va avea loc prima adunare a creditorilor din procedura.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Rețeaua Affidea România are un nou Country Manager
Setari Cookie-uri