Metrorex va achizitiona trenuri noi de metrou care vor opera pe Magistrala 5, 13 fiind destinate sectiunii Drumul Taberei-Eroilor, pentru valoare de 520 de milioane de euro, potrivit unui comunicat emis de companie.

Dupa verificarea si validarea de catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a documentatiei de atribuire, anuntul de participare la licitatie a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Metrorex va achizitiona 13 trenuri noi de metrou pentru sectiunea Drumul Taberei - Eroilor si optional si-a rezervat dreptul de a contracta inca maxim 17 trenuri noi de acelasi tip, destinate operarii pe sectiunea Eroilor - Iancului.

Valoarea estimata la momentul actual pentru cele pentru 13 trenuri este de 520.152.545 lei. Toate cele 30 de trenuri au o valoare estimata de 1.200.352.027,5 lei.

Proiectul este finantat in cadrul Acordului de imprumut incheiat intre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii (BEI), prin cofinantare, respectiv buget de stat si credit BEI.

Lucrarile la metroul din Drumul Taberei vor fi gata in luna octombrie a acestui an, dar inca nu este sigura data la care va putea fi folosit de calatori, pentru ca a doua contestatie a sistemului de automatizare si siguranta a circulatie este suspendata de Curtea de Apel Bucuresti. Daca instanta va solutiona dosarul in regim de urgenta, in maximum doua luni, si va da o decizie favorabila Metrorex, iar constructorul va reduce termenul de implementare a sistemului de automatizare a traficului de la noua la sase luni, Magistrala 5 va putea fi data in functiune pana la finalul acestui an. In caz contrar, bucurestenii mai au de asteptat.

Magistrala 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (Opera), inclusiv Valea Ialomitei, este compusa din 10 statii de metrou si un depou, avand o lungime totala de 6,8 km. Valoare totala reactualizata conform devizului general este de 3,2 miliarde de lei. O parte din bani vin de la Banca Europeana de Investitii (BEI), mai exact 1,8 miliarde de lei (395 de milioane de euro), in urma semnarii contractului de co-finantare a proiectului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri