Compania islandeza Wow Air si-a anulat toate zborurile, punand mii de pasageri in situatia de a-si cauta alternative, informeaza BBC.

Potrivit site-ului companiei, Wow Air si-a incetat activitatea si a anulat toate zborurile. Wow a informat ca pasagerii care isi achizitionasera deja bilete ar trebui sa caute zboruri la alte companii aeriene, potrivit Digi24.

Wow a precizat ca unele companii aeriene ar putea oferi zboruri la preturi reduse, asa numitele rute „de salvare” si ca va publica informatii in acest sens cand le va avea.

Wow a informat ca pasagerii care sunt protejati prin diferite metode de rezervare, printre care si cele cu carduri de credit sau printr-o agentie de turism ar trebui sa incerce sa isi recupereze banii.

Altfel, restul pasagerilor vor primi doar o suma compensatorie de la Wow Air, „conform regulilor europene privind drepturile pasagerilor” sau in cazul unui faliment, plangerile vor trebui depuse la administratorul firmei.

TAROM va anula mai multe...
Citeste si: TAROM va anula mai multe curse neperformante

Wow a fost fondata in 2011 de catre Skuli Mogensen iar in 2012 au avut loc primele zboruri ale companiei care a ajuns sa angajeze 1.000 de persoane si sa transporte 3,5 milioane de pasageri in 2018 cu 11 aeronave.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Transportul feroviar pierde teren in fata celui rutier