• De azi, functia Voice HD este disponibila in toata reteaua DigiMobil (3G si 4G)
  • In 2017, Digi Mobil a lansat serviciile VoLTE (4G) si VoWiFi, care la randullor, au dus calitatea apelurilor la standarde high-definition
  • Avantajele serviciului - calitate superioara a sunetului, eliminarea zgomotului de fundal

DIGI | RCS & RDS extinde calitatea vocala „Voice HD” la toata reteaua Digi Mobil, incepand de joi, 28 martie 2019.Aceasta facilitate, care era deja disponibila in reteaua 4G, sub denumirea VoLTE, va deveni accesibila si in reteaua 3G. Noua caracteristica a serviciului de voce aduce o calitate superioara apelurilor telefonice, sunetul este mai clar, eliminandu-se zgomotul de fundal. Functia isi dovedeste utilitatea cu precadere atunci cand se comunica din mediul exterior, in zone aglomerate si zgomotoase, sau in conferintele telefonice.

Voice HD (3G) este un serviciu care aduce un plus de calitate apelurilor telefonice, in special celor efectuate din medii cu zgomot ambiental. Singura conditie pentru a beneficia de aceasta functie este ca telefoanele utilizate de apelant si de apelat sa aiba acces la reteaua 3G si sa poata face redarea vocii in standardul high-definition (HD). Acest lucru poate fi verificat in specificatiile tehnice ale aparatului telefonic. Practic, utilizatorul beneficiaza in cazul apelurilor 3G de o calitate similara celor efectuate prin serviciile VoLTE si VoWiFi, disponibile doar in reteaua 4G, inca din 2017”, a declarat Catalin Neagoe, directorul Diviziei de Telefonie Fixa si Comunicatii Mobile.

Serviciul este disponibil gratuit pentru toti abonatii Digi Mobil. Activarea functiei se va face automat de catre aparat, daca utilizatorul se afla in aria de acoperire 3G, in momentul apelarii. in prezent, majoritatea aparatelor telefonice sunt compatibile cu acest serviciu si, in consecinta, nici apelatul si nici cel care lanseaza apelul nu trebuie sa intervina asupra setarilor aparatelor telefonice.

Digi | RCS & RDS a lansat serviciile de telefonie mobila 3G, in 2007, fiind primul operator din Romania care a oferit abonatilor servicii convergente si nelimitate de comunicatii electronice. Investind continuu in extinderea retelei mobile, in Romania, Digi | RCS & RDS a adaugat in portofoliul sau, din 2015, serviciile de telefonie si date mobile in reteaua 4G. in prezent, reteaua 3G acopera 99,5% din populatia Romaniei, iar reteaua 4G, 65% din populatie. Digi Mobil s-a pozitionat pe piata locala ca un competitor dinamic si atractiv, atat gratie raportului imbatabil calitate-pret, cat si prin instrumentele de finantare a achizitiilor de telefoane mobile. Aceste avantaje competitive l-au transformat in liderul portabilitatii in segmentul telefoniei mobile, pozitie detinuta constant, in cei peste 10 ani de existenta a serviciului de portabilitate in Romania. La finalul anului 2018, compania mama a RCS & RDS, Digi Communications N.V., anunta ca operatorul de comunicatii electronice are peste 3,4 milioane de unitati generatoare de venituri (RGU) in segmentul serviciilor de telefonie si date mobile, pe principala sa piata, Romania.

Despre Digi | RCS & RDS

Digi Mobil este serviciul de telefonie si date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pietei de internet, pay-tv si servicii convergente, in Romania, cu operatiuni si in Ungaria, Spania si Italia, Digi | RCS & RDS figureaza in top 3 operatori traditionali de cablu in Europa. Compania detine aproape cea mai moderna (state of the art) si mai extinsa retea de fibra optica din regiune, ajungand la o acoperire de circa 7,8 milioane de gospodarii in Romania si Ungaria, la finalul anului.

Digi aduce pe piatacele mai accesibileserviciide comunicatiielectronice, atat indomeniulserviciilor fixe, cat si al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, intimp, intr-un beneficiu pentru milioane de clienti, care au dobandit, astfel, un acces mai rapid si mai putin costisitor la servicii de cea mai buna calitate.

Pentru mai multe informaţii:

https://www.digionline.ro/

https://www.digiromania.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri