Zentiva anunta achizitia companiei britanice Creo Pharmaceuticals

Zentiva Group a.s. anunta achizitia Creo Pharmaceuticals Ltd, companie din Marea Britanie, subsidiara a Amneal Pharmaceuticals, Inc

Nick Haggar, CEO al Zentiva a declarat: “Ne bucuram sa putem anunta achizitia Creo Pharma, care va consolida pozitia Zentiva in Marea Britanie. Decizia reflecta increderea in aceasta piata si angajamentul nostru ferm pentru dezvoltarea, productia si distributia de medicamente accesibile, de inalta calitate. Salutam echipa Creo Pharma si reputatia sa solida pentru servicii ireprosabile asigurate clientilor”.

“Ne alaturam cu entuziasm echipei Zentiva cu increderea ca eforturile celor doua companii vor aduce valoare clientilor si pacientilor din Marea Britanie. Credem ca echipa comuna Zentiva si Creo ne va permite sa atingem o dinamica accelerata a cresterii si sa ne atingem potentialul maxim”, a declarat Luke Hart, Managing Director Creo Pharmaceuticals Ltd.

Zentiva este un producator european de medicamente care deserveste pacientii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Compania are o echipa de peste 2.500 de persoane si o retea de fabrici – inclusiv fabricile din Praga si Bucuresti.

In Romania, Zentiva are aproximativ 750 de angajati si detine o unitate de productie de medicamente, care produce atat pentru piata romaneasca cat si pentru alte tari europene.

Citeste si:
Zentiva, cifră de afaceri de 272,3 mil. lei în T1, cu 3% mai puțin...
Zentiva, cifră de afaceri...

Zentiva SA a raportat pe primele 9 luni ale anului 2018 o cifra de afaceri de 352,9 milioane lei, in scadere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, si un profit operational de 290,4 milioane lei. Profitul operational a crescut fata de aceeasi perioada a anului 2017, fiind influentat in principal de procesul de vanzare de licente CHC intre Zentiva SA si grupul Sanofi.

Anul trecut, producatorul de medicamente Zentiva a fost cumparat de Advent cu 1,9 miliarde euro. Sanofi si Advent International au incheiat in iunie negocierile pentru achizitionarea Zentiva, divizia europeana Sanofi de medicamente generice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri