Peste 230 de vinuri vor putea fi degustate de public in acest weekent in cadrul salonului de vinuri si turism viticol ReVino Bucharest Wine Fair, ce are loc la hotel Novotel in Bucuresti.

Editia din acest an a ReVino Bucharest Wine Fair gazduieste 36 de expozanti, producatori si importatori de vinuri din Romania si de peste hotare. In cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia sa deguste 230 de vinuri linistite si spumante si de a le afla povestile chiar de la proprietarii sau enologii cramelor in care au fost produse. Evenimentul este organizat de CrameRomania.ro si Revino.ro si se afla la a patra editie.

“Promovam vinul romanesc de mai bine de cinci ani prin proiectele crameromania.ro si revino.ro si am pus intotdeauna accent pe soiurile autohtone si pe turismul viticol la noi in tara. Evenimentul ReVino Bucharest Wine Fair, ajuns la a patra editie, vine in completarea acestora si da posibilitatea pasionatilor si specialistilor sa deguste vinuri premium de la crame mici si mijlocii din Romania. Insa nu vor lipsi nici importatori cu vinuri internationale. Ne bucuram de vinurile lumii si apreciem evolutia calitativa a vinurilor locale.” spune Alina Iancu, initiatoarea proiectelor Revino.ro si CrameRomania.ro.

Zilele de sambata si duminica sunt dedicate celor care vor sa afle mai multe informatii despre vinurile romanesti si internationale de calitate sau vor sa afle cum pot vizita cramele din Romania de la biroul de turismul viticol. Programul este intre orele 12.00 - 20.00, iar biletele se pot achizitiona online si la intrare.

Ziua de luni, 13 mai, este dedicata in exclusivitate sectorului HoReCa, astfel incat specialistii din industrie sa aiba posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare si de afaceri. Profesionistii din domeniu au acces gratuit, in baza unei inregistrari online.

“Conceptul de a organiza o zi dedicata intalnirilor de business ia amploare. Este nevoie de astfel de initiative pentru facilitarea parteneriatelor de afaceri. Astfel, ziua de luni este dedicata degustarilor de vinuri si discutiilor profesionale intre reprezentantii HoReCa, turism, presa si reprezentantii cramelor.” continua Alina Iancu.

Salonul de vinuri este completat de masterclass-uri educative cu diferite teme prezentate de specialisti, enologi sau proprietari de crame. Masterclass-urile sunt o categorie de workshopuri la care poate participa oricine, in baza unui bilet de intrare, in care specialistii vorbesc despre importanta tipului de pahar din care degustam vinul, despre evolutia vinului, dar si despre tipurile de vinuri spumante produse prin diferite metode.

CrameRomania.ro este baza de date bilingva online a cramelor din Romania. Proiectul non profit, creat si dezvoltat de pasionati ai vinului, are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol, promovarea soiurilor locale de struguri si cresterea nivelului de curiozitate al celor care calatoresc pentru vinurile si cramele din Romania.

Revino.ro este un agregator de tipul Trip Advisor care le ofera vizitatorilor informatii de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri