Metrorex se asteapta la o pierdere de peste 300 de milioane de lei, anul acesta, avand in vedere ca veniturile companiei sunt de aproape doua miliarde de lei, iar cheltuielile ajung la 2,3 miliarde de lei, majorate in urma cresterii numarului de personal pentru Magistrala 5 de metrou, Eroilor-Drumul Taberei, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Transporturilor.

Cheltuielile de natura salariala au fost majorate ca urmare a acordarii unor cresteri salariale in anul 2018 si a cresterii numarului mediu de personal in anul 2019, de la 4.402 la 5.033. Castigul mediu lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala, este de 6.950 de lei.

Cresterea numarului mediu de personal provine, in special, din angajarea esalonata de mecanici, electromecanici, operatori si alti muncitori pentru Magistrala 5 de metrou – sectiunea Eroilor – Raul Doamnei, cu sase luni inainte de punerea in functiune a acesteia, in trimestrul al patrulea din 2019.

Societatea prezinta un buget de venituri si cheltuieli pe anul 2019 dezechilibrat, subventia alocata, in valoare de 375,3 milioane de lei, reprezentand 55% din necesarul fundamentat, de 680 de milioane de lei, fapt ce conduce la o neacoperire a cheltuielilor privind activitatea curenta a metroului de 304,7 milioane de lei, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Societatea incheie exercitiul financiar al anului 2018 cu o pierdere in valoare de 193,9 milioane de lei, din care 188,3 milioane de lei reprezinta cheltuieli de judecata definitive in cadrul obiectivului Magistrala V, Sectiunea Raul Doamnei – Hasdeu.

Pentru investitiile de anul acesta, Metrorex are planificata suma de 1,05 miliarde de lei, dar are si plati restante in valoare de 115,5 milioane de lei.

Sursa foto: www.metrorexm5.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri