Wizz Air, compania aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, a anuntat ca, in cadrul acordului cu Indigo Partners, a semnat un memorandum de intelegere cu Airbus pentru achizitia a 20 de aeronave Airbus A321XLR, potrivit unui comunicat emis miercuri.

Comanda actuala va fi livrata pe parcursul a trei ani, incepand cu anul 2023. Varianta A321XLR va fi operata cu 239 de locuri, la fel ca si A321neo, si va fi utilizata in reteaua existenta a Wizz Air. Finalizarea comenzii ramane supusa aprobarii de catre actionarii Wizz Air, dupa caz.

„A321XLR este cea mai rentabila aeronava de acest tip si reprezinta o oportunitate semnificativa pentru Wizz Air de a-si extinde si mai mult reteaua si a conecta puncte pe harta WIZZ care in prezent nu sunt accesibile, avand in vedere capacitatea sporita a aeronavei. Astazi, operam zboruri pe rute de 5-6 ore spre satisfactia pasagerilor nostri, iar XLR va extinde oferta WIZZ de servicii de calitate si pe rute de 7-8 ore de zbor”, a declarat Jozsef Varadi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Anuntul de miercuri creste numarul de comenzi ale Wizz Air la 276 de aeronave Airbus, iar livrarile sunt programate pana in 2026.

Wizz Air este o companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est care opereaza o flota de 113 aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 650 de rute de la 25 de baze, ce asigura conexiunea intre 146 de destinatii din 44 de tari.

Sursa foto: Wizz Air

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri