Compania farmaceutica AbbVie este aproape de a ajunge la un acord pentru a prelua Allergan, producatorul Botox, au declarat surse apropiate negocierii pentru Wall Street Journal. Potrivit surselor citate, suma depaseste 60 miliarde dolari.

Apropiati ai negocierii precizeaza ca cei doi mari producatori de medicamente pariaza pe o combinatie care va oferi noi surse de crestere pe care nu au reusit sa le gaseasca separat.

Publicatia financiara scrie ca preluarea in valoare de 188 dolari / actiune va fi anuntata in perioada imediat urmatoare. In plus, tranzactia ar urma sa se incheie la un pret mai mare cu 45% fata de cel de la bursa.

Grupul Allergan, cu sediul in Dublin, detine o pozitie dominanta pe piata de 8 miliarde dolari a botox-ului si a produselor pentru infrumusetare. In acelasi timp, AbbVie se pregateste pentru expirarea patentului pentru Humira, unul dintre medicamentele cu cele mai mari vanzari la nivel gloval.

Portofoliile celor doua companii se suprapun pe anumite tratamente neurologice, de sanatate a femeilor si gastrice, insa preluarea ar aduce AbbVie intr-un nou domeniu ce include proceduri de infrumusetare. De asemenea, venitul anual de aproape 16 miliarde de dolari al companiei Allergan i-ar oferi grupului farmaceutic AbbVie o alta sursa de finantare pentru a produce o noua generatie de medicamente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri