25 Iunie 2019

Fuziune uriasa pe piata farmaceutica: AbbVie ar putea cumpara Allergan pentru peste 60 miliarde dolari



Compania farmaceutica AbbVie este aproape de a ajunge la un acord pentru a prelua Allergan, producatorul Botox, au declarat surse apropiate negocierii pentru Wall Street Journal. Potrivit surselor citate, suma depaseste 60 miliarde dolari.

Apropiati ai negocierii precizeaza ca cei doi mari producatori de medicamente pariaza pe o combinatie care va oferi noi surse de crestere pe care nu au reusit sa le gaseasca separat.

Publicatia financiara scrie ca preluarea in valoare de 188 dolari / actiune va fi anuntata in perioada imediat urmatoare. In plus, tranzactia ar urma sa se incheie la un pret mai mare cu 45% fata de cel de la bursa.

Grupul Allergan, cu sediul in Dublin, detine o pozitie dominanta pe piata de 8 miliarde dolari a botox-ului si a produselor pentru infrumusetare. In acelasi timp, AbbVie se pregateste pentru expirarea patentului pentru Humira, unul dintre medicamentele cu cele mai mari vanzari la nivel gloval.

Portofoliile celor doua companii se suprapun pe anumite tratamente neurologice, de sanatate a femeilor si gastrice, insa preluarea ar aduce AbbVie intr-un nou domeniu ce include proceduri de infrumusetare. De asemenea, venitul anual de aproape 16 miliarde de dolari al companiei Allergan i-ar oferi grupului farmaceutic AbbVie o alta sursa de finantare pentru a produce o noua generatie de medicamente.



Citeste si