Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Auchan Romania SA preia magazinele destinate comercializarii produselor alimentare si non-alimentare din statiile Petrom, informeaza autoritatea pentru concurenta printr-un comunicat remis Agerpres.

UPDATE: Nu este vorba de o preluare, ci de intentia de a extindere un parteneriat care vizeaza deschiderea de magazine MyAuchan in cadrul statiilor “Petrom”. Acest parteneriat presupune ca magazinele aferente statiilor de distributie “Petrom” vor ramane in continuare proprietatea OMV Petrom Marketing SRL, iar Auchan va derula comertul cu produsele din magazine.

- Parteneriatul a fost initiat in 2017 cu o faza pilot in cadrul careia au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan in 15 statii Petrom.
- La inceputul anului, OMV Petrom Marketing si Auchan Retail Romania au semnat un Memorandum de Intelegere in vederea extinderii parteneriatului. Obtinerea aprobarii din partea Consiliului Concurentei este un pas necesar in cadrul acestui proces.
- In prezent, negocierile sunt in desfasurare. Implementarea parteneriatului este conditionata de finalizarea acestor negocieri.

Magazinele MyAuchan functioneaza in incinta statiilor Petrom, fiind operate de partenerii statiilor.

Auchan Romania este membra a grupului Auchan Holding SA, principalul obiect de activitate fiind comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. In Romania, Auchan isi desfasoara in prezent activitatea prin 33 hipermarketuri si prin 22 magazine de proximitate MyAuchan.

Citeste si:
Patru grupuri de retail risca amenzi de zeci de milioane de euro
Consiliul Concurentei cere...

OMV Petrom Marketing SRL are ca obiect principal de activitate "Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate". Compania comercializeaza prin intermediul statiilor de distributie Petrom si produse alimentare, bauturi alcoolice si racoritoare, produse pe baza de tutun, precum si diverse servicii legate de restaurant, snack-bar etc.

"In urma analizei acestei concentrari economice, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea propusa nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal", se mentioneaza in comunicat.

Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

Citeste si:
Proiectul PMB Rabla TAXI trebuie aprobat de Consiliul Concurentei
Bogdan Chiritoiu: Proiectul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Auchan vrea mai multe magazine de proximitate