Aeroportul Otopeni, cel mai mare din Romania, este (si el) o bomba cu ceas, o tragedie care inca nu s-a intamplat. Atat persoanele fizice, cat si presa, au avertizat ca singura scara rulanta de la terminalul sosiri este INSUFICIENTA pentru a face fata afluxului de oameni. Intr-o filmare recenta, un cetatean oripilat a subliniat, inca o data, acest lucru.

Atunci cand un avion aterizeaza pe Aeroportul Otopeni sunt doua optiuni: fie este tras la terminal si pasagerii sunt debarcati prin burduf, fie este tras pe una dintre platforme, iar pasagerii ajung la terminal cu autobuzele firmelor ce opereaza acolo.

Daca se intampla ca pasagerii sa fie debarcati pe platforma si transportati cu autobuzul, accesul spre zona de control documente se face pe o scara rulanta ingusta sau cu ajutorul lifturilor de capacitate mica. Scara rulanta este formata din doua elemente foarte apropiate intre ele, iar de regula afluxul mare de oameni face ca in zona intermediara sa se creeze imbulzeala, asa cum se vede si in imagini.

Aeroportul Otopeni a schimbat foarte multi manageri in ultimii ani; multi dintre acestia au fost contestati, neavand experienta necesara in acest domeniu. Este o practica din ce in ce mai intalnita in Romania in ultimii ani, lucru care duce si, daca nu se va schimba ceva, va duce in continuare la tragedii.

Video - Madalina Talpau, Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri