Miniprix, unul dintre cei mai longevivi retaileri romani de fashion, lanseaza prima aplicatie de smart donation. Cei care vor sa doneze haine si incaltaminte o pot face cu ajutorul aplicatiei Seva, ce foloseste tehnologia blockchain.

Aplicatia Miniprix se va lansa maine si este pentru prima data cand tehnologia blockchain este folosita ca metoda pentru donatii sigure de imbracaminte si incaltaminte. Seva ofera solutia inteligenta post consum care conecteaza donatori, curieri, institutii de asistenta sociala si beneficiari.

In prima faza, Seva va putea fi utilizata de 100 de utilizatori selectati, iar din toamna va putea fi accesata de cat mai multi oameni. Unul dintre primii donatori care participa la aceasta lansare este chiar Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. Echipa ambasadei si-a unit eforturile pentru a livra un numar semnificativ de donatii in sprijinul misiunii proiectului Seva.

Proiectul, dezvoltat impreuna cu SupplyBlockchain si in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, a aparut in contextul in care industria modei produce mai multe haine decat se consuma, iar oamenii cumpara adesea mai mult decat poarta. De aceea, hainele se arunca sau sunt donate necontrolat, fara garantia ca ceea ce se doneaza ajunge cu adevarat unde e nevoie. Prin parteneriate strategice si tehnologie de ultima generatie, Seva conecteaza donatorul cu beneficiarul potrivit, iar utilizatorul aplicatiei are posibilitatea de a sti cand donatia lui a ajuns in siguranta, la destinatie.

Momentan, donatiile pot fi facute doar pe baza unei comenzi pe Miniprix.ro, deoarece pot fi preluate de curierii care livreaza comanda. In viitor, Seva isi propune sa devina un serviciu independent si sa contribuie la cat mai multe donatii nationale si internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri