Grupul City Grill, afaceri de 19 milioane de euro la jumatatea anului

Grupul City Grill a incheiat prima jumatate a anului 2019 in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului precedent, avand o cifra de afaceri de 90 milioane de lei (19 milioane de euro). Pana la finalul anului grupul estimeaza atingerea pragului de 5 milioane de clienti.

Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza atat cresterii naturale a numarului de clienti, cat si investitiilor in tehnologizare ce au dus la o eficientizare a serviciilor oferite. De asemenea, programul de fidelitate Out4Food, care a depasit 120.000 membri, ramane un indicator de performanta, iar clientii acestuia genereaza 40% din cifra de afaceri, revenind in medie in restaurantele grupului de 2,5 ori/luna.

"Am fost avantajati in prima jumatate a anului si de vremea buna, care ne-a ajutat sa deschidem mai devreme decat de obicei terasele. Dincolo insa de factorii pe care nu-i putem influenta, precum vremea, ne bucuram sa vedem o crestere constanta a programului Out4Food, un barometru elocvent in fidelizarea clientilor, dar si o dinamica pozitiva in cresterea calitatii serviciilor oferite, avand in vedere investitiile din 2018 in dezvoltarea resurselor umane, pentru limitarea efectelor deficitului major de personal din HoReCa", a declarat Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Prima jumatate a anului a fost marcata de investitii ce au depasit 1,5 milioane de euro, directionate atat catre modernizarea si consolidarea locatiilor existente, dar mai ales catre deschiderea de noi spatii. Primul a fost noul restaurant Becker Brau, deschis in spatiul fostei fabrici de bere, cu o suprafata de 1.000 de metri patrati si o capacitate totala de 500 de persoane. A urmat extinderea Hanului lui Manuc, cu un spatiu stradal, care se adreseaza tuturor celor in catarea unor produse cu specific si ingrediente locale.

"Avem in vedere finalizarea investitiilor la Hanu’ Berarilor Casa Soare, care se ridica la 1 milion de euro, insa nu ne limitam la acestea. Suntem mereu in cautare de spatii noi, de deschideri de noi restaurante, dar si de parteneriate la nivel national, inclusiv pe segmentul de furnizori, asa ca atunci cand se iveste oportunitatea unui colaborari care se potriveste filozofiei grupului nostru, suntem deschisi la noi investitii", a mai precizat Daniel Mischie.

Citeste si:
Mischie, HORA: E o chestiune de zile până la redeschiderea...
Daniel Mischie, HORA: Este o...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

In ceea ce priveste comportamentul de consum, tendintele actuale arata dominatia restaurantelor pentru pranz (convenience) si a restaurantelor eveniment (dinner), precum si a livrarilor. Cu mutarea accentului catre calitate si produse locale, topul preparatelor preferate de clienti ilustreaza perfect aceste tendinte.

Grupul City Grill a implinit anul acesta 15 ani de activitate in domeniul hospitalitatii in Romania, fiind cel mai important angajator din industrie. Pentru acest an, grupul estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu peste 10 procente fata de 2018, ajungand astfel la 42 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri