MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a inregistrat in primele sase luni din acest an o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 461 milioane lei, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2018.

Compania a raportat rezultate in crestere si la nivel de profit. Astfel, valoarea consolidata pro-forma a EBITDA a fost de 78 milioane lei in crestere cu 81% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea consolidata pro-forma a profitului net a fost de cca. 14 milioane lei, in crestere cu 130% fata de S1 din 2018.

Potrivit reprezentantilor companiei, fiecare linie de business a avut o directie ascendenta, accesibilitatea si apetitul romanilor pentru serviciile medicale fiind intr-o crestere continua, toate acestea sustinute de o evolutie favorabila la nivelul intregii piete si economii. Astfel, cel mai mare avans a fost inregistrat de clinici, care au raportat o crestere de 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmate de centrele de stomatologie, cu o crestere de 34% fata de primele sase luni ale anului 2018. Clasamentul continua cu linia de spitale, laboratoarele, farmaciile si divizia de corporate.

“Primele sase luni ale anului 2019 au insumat cateva evenimente extrem de importante pentru noi. Am trecut granitele si am bifat prima tranzactie internationala prin care o companie romaneasca din sectorul medical privat achizitioneaza pachetului majoritar al unui grup de companii din afara – tranzactia Rozsakert Medical Center, din Ungaria. Ne-am consolidat platforma de diagnostic si tratament la nivel national prin extinderea numarului de echipamente RM (rezonanta magnetica) de la 15 la 18. In plus, am continuat investitiile in zona de digitalizare prin implementarea serviciilor de Self Check-In si SelfPay in cele mai importante unitati la nivel de grup. Sunt doar cateva proiecte care reflecta strategia noastra de dezvoltare pe care am adus-o in atentia actionarilor si investitorilor nostri inca de la inceputul anului si ne bucuram sa le confirmam si pe aceasta cale faptul ca le-am pus in aplicare”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO Sistemul Medical MedLife.

Ce urmeaza pentru MedLife?

In a doua jumatate a anului, MedLife isi va concentra eforturile asupra dezvoltarii programului de achizitii si extinderii la nivel national si international, bugetul planificat in acest sens fiind de 20 milioane euro, valoare aprobata in cadrul ultimei sedinte AGEA, la care se vor mai adauga si alte lichiditati proprii ale companiei in functie de dimensiunea tranzactiilor.

„Am dovedit in cei 11 ani de cand am demarat programul de achizitii ca suntem un bun integrator al companiilor pe care le achizitionam, toate firmele din grup functioneaza foarte bine, cifra de afaceri a unora marindu-se pana la zece ori de cand s-au alaturat sistemului MedLife. De altfel, in ultimii zece ani am deschis sau am achizitionat 129 de unitati medicale la nivel national, reteaua noastra de spitale si clinici ajungand la o dimensiune egala cu urmatorii trei jucatori de pe piata la un loc. Avem un plan bine structurat in continuare, prospectam si testam piata permanent si avem in acest moment discutii cu 5-6 operatori din Romania si cu alti 2-3 din Ungaria si speram ca in perioada urmatoare sa concretizam cateva tranzactii”, a declarat Mihai Marcu.

Conform reprezentatilor companiei, daca va reusi implementarea tuturor proiectelor anuntate catre actionari, exista premise ca MedLife sa depaseasca pragul de 200 milioane de euro in 2019.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si de Est.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat peste 129 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sacreeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri