Restaurantele bucurestene Le Bistrot Francais si Bistro Ateneu, detinute de grupul Le Manoir vor fuziona. Noul local creat se va numi Bistro Ateneu si se va aproviziona din gradina propriului conac din Balotesti, unde ownerul grupului Le Manoir intentioneaza sa cultive fructe si legume, dar si sa organizeze evenimente in aer liber. Investitia in conacul din Balotesti se ridica la 1 milion de euro si urmeaza sa se desfasoare pe parcursul a 4 ani.

Fuziunea celor doua restaurante face parte din planul de afaceri al grupului Le Manoir, ce a urmarit inca de la intrarea pe piata de HoReCa dezvoltarea unui local puternic. Mai mult, grupul Le Manoir, care detine pe plan local si brandurile Le Petit Bateau si Comtesse du Barry, a achizionat un conac in Balotesti, cu o gradina de 17.000 de metri patrati, in care se vor cultiva propriile fructe, legume si plante aromatice.

Grupul Le Manoir vrea astfel sa duca conceptul Bistro Ateneu in zona de farm-to-table, in care restaurantul sa se aprovizioneze din surse proprii si sa detina astfel controlul asupra materiilor prime.

Echipa Relais & Chateaux Bistro Ateneu a inceput deja, din luna mai, lucrarile la amenajarea gradinilor si serei din Balotesti. “Conacul este un proiect in sine, pe care il vom lansa in etape. Mai intai, ne vom ocupa de latura sa functionala, vom creste aici fructe si legume, obiectivul fiind ca restaurantul Relais & Chateaux Bistro Ateneu sa devina cvasiautonom pana in 2020, ulterior, vom amenaja suprafata exterioara, facandu-l potrivit pentru evenimente in aer liber, iar, pana in 2024, vom reabilita cladirea istorica, pentru a da drumul si spatiilor de cazare. Vorbim de o investitie totala de peste un milion de euro in urmatorii 4 ani.”, declara Cristian Preotu.

Noul Bistro Ateneu

Bistro Ateneu va functiona in cladirea Galleron, cea care a gazduit, in ultimii doi ani, Relais & Chateaux Le Bistrot Francais si va fi, in continuare, afiliat retelei Relais & Chateaux.

Bucataria restaurantului operat de familia Preotu va fi condusa de catre Alexandru Dumitru, desemnat, in iunie 2019, Cheful Anului, de catre Gault&Millau Romania, iar echipa va include profesionisti din ambele localuri. Grupul Le Manoir intrerupe, astfel, colaborarea cu consultantul francez Sebastien Grave si cu cheful coordonator Sorin Miftode.

Catalin Grancea, Maitre de Maison Relais & Chateaux Le Bistrot Francais, incepand cu anul 2015, si Octavian Gruianu, sef somelier al aceluiasi local, isi vor pastra functiile in cadrul noului proiect.

“De la inceput, din 2014, am muncit si am evoluat cu consecventa. Ne-am construit o echipa puternica de profesionisti pasionati - Maitre d’, ospatari, somelieri, bucatari -, in a caror educatie am investit incontinuu. Am selectat proprietatea ideala, casa Galleron, a carei poveste este in linie cu valorile noastre, si am amenajat-o intr-un mod cald, elegant, care sa ne reprezinte, imbogatind-o cu o colectie de arta, de la cei mai apreciati pictori clasici romani. Ne-am creat o crama impresionanta,care numara acum peste 900 de etichete de vinuri din intreaga lume, am dezvoltat relatii si parteneriate cu unii dintre cei mai respectati producatori ai lumii si am pus Romania pe harta Relais & Chateaux“, spune Cristian Preotu.

“Pentru mine, sa livrezi un meniu farm-to-table intr-un restaurant care are 50 de locuri inseamna sa intri intr-o noua etapa, in care intregul sistem producator - bucatar - oaspete se modifica. Dublare numarului de oaspeti presupune o si mai mare atentie acordata furnizorilor, cresterea membrilor echipei si o organizare extrem de eficienta. Bucataria romaneasca moderna castiga teren, capata forma, iar Bistro Ateneu isi propune sa fie unul dintre promotorii activi ai acestui curent.”, declara Alexandru Dumitru.

Pentru noul restaurant, Relais & Chateaux Bistro Ateneu, Le Manoir previzioneaza o cifra de afaceri de 1,2 milioane euro, cu peste 30% mai mare decat valoarea inregistrata in 2018 de catre Relais & Chateaux Le Bistrot Francais.

Noul restaurant Relais & Chateaux Bistro Ateneu va fi deschis de luni pana duminica, in intervalele orare 12:00 - 15:00 si 18:00 - 22:00.

Cel mai tanar proiect de HoReCa al grupului Le Manoir, Bistro Ateneu, a fost deschis in septembrie 2018, pe strada Episcopiei nr. 3. Restaurantul a intrat rapid in vizorul iubitorilor de gastronomie, iar, in 2019, a fost premiat de catre Gault&Millau Romania cu 15.5 puncte si 3 bonete, devenind, astfel, localul din Romania cel mai bine cotat de catre un organism international, independent. Bucataria Bistro Ateneu a fost condusa inca de la inceput de catre Alexandru Dumitru, profesionist cu experienta internationala in proprietati premiate de catre Ghidul Michelin, precum Auberge du Soleil, Napa Valley, California si Les Solistes by Pierre Gagnaire, din cadrul Hotelului Waldorf Astoria Berlin. In 2018, Alexandru a primit din partea Gault&Millau Romania, distinctia Terroir - pentru colaborarea sa cu producatorii locali, iar, in 2019, a devenit Cheful Anului.

Partea a grupului de firme Le Manoir, detinut de Cristian si Maria Preotu, Le Bistrot Francais a fost deschis in anul 2013 si relocat in 2017 pe strada Nicolae Golescu, langa Ateneul Roman, in fosta resedinta a arhitectului Albert Galleron. Restaurantul a fost figurat in 2016 la sectiunea de recomandari a Ghidului Michelin si inclus, in 2017, in Relais & Chateaux, asociatia internationala dedicata excelentei in industria ospitalitatii.

Fondat de catre Cristian si Maria Preotu, grupul romanesc Le Manoir activeaza, inca din 2004, in industria gastronomiei si a produselor de nisa, sub urmatoarele branduri: divizia de importuri si vanzari business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucurestene Relais & Chateaux Bistro Ateneu, SushiRoom. In august 2019, Le Manoir a inclus in portofoliul sau The Owl, un bar de mixologie, deschis langa Ateneul Roman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri