Oracle are probleme si cu cofondatorul: dat in judecata de actionari pentru o tranzactie de 9,3 miliarde de dolari

La 3 ani dupa incheierea tranzactiei de 9,3 miliarde de dolari privind achizitionarea NetSuite, mai multi membri din conducerea Oracle au trimis o scrisoare catre judecatoria Delaware prin care isi dau acordul cu privire la deschiderea de catre actionari a unui proces impotriva cofondatorului Larry Ellison si a unui alt executiv.

Larry Ellison si Safra Catz ar urma sa ajunga in fata instantei de judecata la cererea actionarilor, nemultumiti de procesul prin care Oracle a achizitionat compania NetSuite, despre care se spune ca ar fi fost controlata de Larry Ellison, in 2016. Plangerile acestora sunt legate de faptul ca tranzactia a fost realizata la un pret mult mai mare decat ar fi fost normal, conform Reuters.

Larry Ellison a fost implicat in fondarea companiei NetSuite la finalul anilor 1990, iar in momentul tranzactiei ar fi fost unul dintre actionarii majoritari ai companiei.

Cu probleme s-a confruntat si conducerea Oracle Romania, dupa ce in aceasta vara, Directia Nationala Anticoruptie din Romania a decis dispunerea in miscare a actiunii penale fata de Sorin Mindrutescu, director general Oracle Romania. Acesta este acuzat de DNA ca a primit 869,413 euro mita de la reprezentantii unor firme din domeniul IT, in schimbul punerii la dispozitie a unor oferte de pret avantajoase privind produsele comercializate de Oracle, in vederea participarii firmelor respective la licitatii publice organizate de diverse institutii de stat sau cu capital de stat.

Citeste si:
Giganții din tehnologie au ajuns la 50.000 angajați în birourile...
Giganții din tehnologie,...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sorin Mindrutescu a decis sa se retraga si din functiile detinute in Comitetul Reprezentantilor si in Comitetele Consultative ale Fondului Proprietatea. Acesta a ocupat functia de membru in Comitetul Reprezentantilor Fondului din septembrie 2010 si de presedinte al Comitetului din aprilie 2012.

Sursa foto: By JHVEPhoto / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri