Modernizarea Garii de Nord din Bucuresti va incepe la sfarsitul lunii octombrie si va dura doi ani, investitia fiind facuta cu fonduri europene, a anuntat, vineri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, aflat intr-o vizita in judetul Alba.

"Este un proiect pornit pe fonduri europene (...). Vor incepe lucrarile, daca nu ma insel, de la sfarsitul lunii octombrie. Este un proiect ambitios. Valoarea este undeva la 100 de milioane (de euro - n.r.)", a declarat ministrul Transporturilor. El a mentionat ca lucrarile de modernizare vor dura doi ani, potrivit Agerpres.

Razvan Cuc a spus ca va fi facuta si o sistematizare a spatiilor comerciale, astfel incat sa fie "o logica" in amplasarea acestora. "O sa se faca o sistematizare la fel cum este, probabil, in toate aeroporturile si toate garile moderne din capitalele Uniunii Europene. Asa cum trebuie sa fie si Bucurestiul o capitala moderna, cu o Gara de Nord moderna", a conchis ministrul Razvan Cuc.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, in luna iunie, in timpul unei vizite in judetul Arad, ca lucrari de modernizare a Garii de Nord din Bucuresti vor fi executate inainte de inceperea Campionatului European de Fotbal de anul viitor, iar ulterior obiectivul va fi supus unor lucrari mai ample. "Modernizarea va fi una de amploare, dar cu siguranta in prima parte vom face o modernizare care sa se finalizeze pana la inceperea campionatului. Acolo trebuie regandit totul, un concept nou", declara in iunie ministrul Razvan Cuc, care a apreciat ca santierul primei etape de modernizari va fi finalizat pana la inceperea campionatului.

Citeste si:
Drumurile noastre poate...in viitor. Doar 15 km, inaugurati in 2017
Retrospectiva 2017: Doar 15...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Firmele care fac lucrarile pentru trenul pana la aeroportul Otopeni
Setari Cookie-uri