Grupul Deutsche Telekom/OTE ar fi agreat vanzarea catre Orange a actiunilor detinute la Telekom Romania (n.a doar Romtelecom), dar mai este nevoie si de acordul statului roman care ar avea drept de preemtiune, au precizat, pentru HotNews.ro, surse apropiate procesului. Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, i-a propus in data de 22 iulie premierului Dancila sa creeze si sa coordoneze un grup interministerial din care sa faca parte reprezentanti ai Ministerelor de Comunicatii, Justitie, Finante, Consiliul Concurentei, SRI si SIE, iar miercuri, 25 septembrie, a fost convocata o prima sedinta in acest sens.

Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, a transmis in data de 22 iulie 2019 o propunere catre Guvern privind constituirea unui grup de lucru interministerial, in directa coordonare a premierului Dancila, care sa aiba ca obiect analiza si asistarea in procesul avansat de vanzare de catre Deutsche Telekom/OTE a pachetului de actiuni detinut la companiile din Romania, o tranzactie care ar fi de interes strategic pentru statul roman, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate procesului.

Acest grup ar urma sa fie format din reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor, Ministerului Finantelor, Ministerului Justitiei, Consiliul Concurentei, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe, cu scopul de a proteja interesele legitime ale statului roman, de a analiza oportunitatea investitionala si a maximiza rezultatele tranzactiei, fara a aduce atingere securitatii nationale, sustin sursele.

O sursa din industrie a precizat pentru HotNews.ro ca, in urma cu cateva saptamani, Orange a facut cu certitudine o oferta pentru preluarea infrastructurii fixe a Telekom Romania.

Orange, liderul pietei de comunicatii mobile din Romania, este interesata de preluarea infrastructurii fixe de comunicatii a fostului Romtelecom, pentru a fi un furnizor complet de servicii fix-mobile, asa cum va fi si Vodafone care a preluat UPC.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri