Noua gama de produse fresh “de Azi“, disponibila deja in marile lanturile de magazine (Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, Lagardere, Metro, Profi, Real), cuprinde cinci tipuri de supa crema de legume, sase variante de smoothie-uri si trei sucuri fresh, in recipiente din sticla.

Supele crema marca ”de Azi” sunt produse din mazare, linte, rosii, broccoli sau hribi si au retete certificate de European Vegetarian Union cu stampila vegana V-Label. Astfel, se adreseaza si persoanelor vegetariene sau vegane.

Planurile de extindere vizeaza includerea acestor supe si in canale alternative de vanzari, cum ar fi automatele de vanzari si benzinarii. Compania are in vedere crearea unui ambalaj, tot din sticla, dar mult mai potrivit acestei modalitati de comercializare.

Gama mai cuprinde si trei tipuri de sucuri fresh, fara concentrat, fara apa sau zahar adaugate, produse din portocale, grepfrut sau ananas, iar smoothie-urile folosesc ingrediente precum graviola, acai, mango sau fructul dragonului.

Compania estimeaza ca, pana la finalul acestui an, gama ”de Azi” va ajunge la 10% din totalul vanzarilor Prefera Foods.

Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de aproximativ 12,3 milioane de euro. Prefera Foods, unul dintre jucatorii de pe piata conservelor, are o traditie de 10 ani si o fabrica de productie in judetul Alba.

In 2017, antreprenorul Raul Ciurtin a preluat pachetul majoritar si, tot atunci, compania a trecut printr-un proces de restructurare a portofoliului, ce a coincis si cu relansarea pe piata a marcii premium, ”Capricii si Delicii”. In aceasta gama sunt pateuri de ficat, paste vegetale din seminte de floarea-soarelui, zacusca, ciorbe si mancaruri gatite. Portofoliul Prefera Foods a fost extins, tot in 2017, prin preluarea fabricii Salconserv din Medias.