Consiliul Concurentei a autorizat preluarea de catre Help Net Farma SA a 33 de farmacii detinute de Tinos Farm SRL si Flora Farm SRL, respectiv de Proxi-Pharm SRL.

Help Net, membra a grupului german Phoenix, are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul al produselor farmaceutice, in magazine specializate, operand un lant farmaceutic extins la nivelul tarii. In Romania, Grupul Phoenix este prezent si pe piata comertului cu ridicata de produse farmaceutice si parafarmaceutice, prin intermediul companiei Farmexim SA.

Companiile Tinos Farm si Flora Farm isi desfasoara activitatea in domeniul comertului cu amanuntul al produselor farmaceutice, prin magazine specializate. Cele 16 farmacii, detinute Tinos Farm si Flora Farm si preluate de HelpNet, se afla in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov .

Proxi-Pharm SRL are, de asemenea, ca obiect de activitate comercializarea cu amanuntul a produselor farmaceutice, prin magazine specializate. Help Net a preluat de la Proxi Pharm cele 17 farmacii detinute in judetul Constanta (12 in orasul Constanta, 2 la Techirghiol, una la Navodari, una la Negru Voda si una in Satul Movilita, Comuna Topraisar).

In urma evaluarii efectelor concentrarii economice, Consiliul Concurentei a constatat ca aceste tranzactii nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Retail jobs

Deciziile vor fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

Sursa foto: Shutterstock / Aleksandar Karanov
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri