Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapida crestere din Europa, a inaugurat un nou centru de dezvoltare software, in cladirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) din ansamblul Iulius Town Timisoara. Sediul este unul temporar, compania avand semnat un parteneriat privind inchirierea a peste 2.100 mp in cel mai inalt imobil office din Romania, UBC 0, aflat in constructie in acelasi proiect mixed – use.

Endava este prezenta in Timisoara din 2018, iar centrul de dezvoltare situat, in prezent, in cladirea UBC 3 reuneste peste 100 de angajati. „Cand am inceput activitatea din Timisoara, in 2018, eram cinci oameni dornici sa construim si sa dezvoltam o comunitate pasionata de tehnologie si inovare, nu doar un business. Acum, la un an distanta, suntem peste 100 de arhitecti, programatori, testeri, analisti si administratori de sistem, manageri de business si de proiect. Ne dorim sa continuam procesul de dezvoltare al Endava Timisoara cu aceeasi pasiune si dedicare cu care am inceput”, a declarat Iulian Tatarcan, Manager al centrului Endava din Timisoara.

In consens cu planurile de consolidare a activitatii pe plan local, Endava a inchiriat un spatiu de peste 2.100 mp in cea mai inalta cladire de birouri din Romania, UBC 0, care va fi inaugurata in ultimul trimestru al anului 2020. Cu o inaltime de 155 de metri si 27 de etaje, imobilul office clasa A din Iulius Town Timisoara va reprezenta un reper pentru piata de birouri la nivel national. „Noul parteneriat cu Endava reprezinta continuarea unei colaborari de lunga durata si de incredere dintre compania IULIUS si dezvoltatorul de software. Multinationala britanica este prezenta si in proiectele office din ansamblul Palas Iasi si din proximitatea Iulius Mall Cluj cu o suprafata totala de peste 15.000 mp. Alegerea Endava de a-si dezvolta centrul din vestul tarii in Iulius Town Timisoara certifica standardele inalte si dotarile de ultima generatie pe care cladirile office UBC le ofera, precum si avantajele asigurate de dezvoltarea lor ca parte a unor proiecte mixte”, a spus Laurentiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timisoara.

Endava se afla in top cinci companii software din Romania dupa cifra de afaceri inregistrata in 2018 (501,8 milioane de lei), iar centrul de dezvoltare din Timisoara este cel de-al saptelea din tara, dupa cele din Cluj-Napoca, Iasi, Targu-Mures, Bucuresti, Pitesti si Brasov. „Adaugarea centrului din Timisoara in regiunea de nord-vest a Europei Centrale si de Est se datoreaza in primul rand potentialului ridicat al sectorului IT din acest oras, al culturii oamenilor de aici, care se aliniaza valorilor Endava, si al mediului universitar activ, cu o lunga traditie in Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica. Avem planuri ambitioase de crestere in aceasta locatie si ne dorim sa le oferim oamenilor care ni se vor alatura oportunitati de dezvoltare, atat prin prisma proiectelor atractive pe care dorim sa le aducem in aceasta locatie, cat si prin implementarea unor practici care s-au consolidat de-a lungul timpului in centrele noastre cu traditie din Endava, precum cel din Cluj-Napoca. De asemenea, ne dorim sa sustinem diversele comunitati din Timisoara in zona de tehnologie, educatie si cultura si sa cream un impact pozitiv in jurul nostru”, a declarat Isabela Buhai, Manager Regional al regiunii de Nord - Vest a Europei Centrale si de Est.

Implicarea Endava in comunitatea IT locala se realizeaza si prin intermediul seriei de evenimente Tech Flow, care a avut o prima editie pe 12 noiembrie 2019, gazduita de centrul de evenimente Congress Hall, din Iulius Town Timisoara. Sub tema „The Future Is Cloud”, evenimentul tehnic a reunit peste 200 specialisti, care au discutat despre viitorul platformelor de tip Cloud si au impartasit din experienta lor. Speakerii acestei editii au fost Magnus Martenson, CEO Loftysoft, Azure MVP, Director Regional MICROSOFT, Mihai Sava, Senior DevOps Engineer Endava, si Mihai Stangaciu, Software Development Lead Endava.

Despre Endava

Endava este o companie publica de servicii IT, cu peste 18 ani de experienta in domeniu, lucrand cu unele dintre cele mai cunoscute branduri in industrii ca cea Financiara, Asigurari, Telecomunicatii, Media si Tehnologie, Retail si Bunuri de consum. Prin solutiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation si Automation, Endava isi ajuta clientii sa atinga un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate si eficienta.

Alaturi de investitiile facute in consolidarea relatiilor de lunga durata cu clientii sai, Endava recunoaste importanta de a oferi angajatilor sai oportunitati de cariera pline atat de satisfactii, cat si de provocari. In acest fel, compania s-a pozitionat ca un angajator de top in anumite regiuni. In iulie 2018, Endava s-a listat la bursa din New York sub simbolul DAVA. Capitalizarea bursiera a companiei era de 2.03 miliarde de dolari la data de 12 iunie 2019.

Despre UBC 0 si proiectul mixt Iulius Town

UBC 0 va avea o suprafata construita de 74.000 mp, 155 de metri si 27 de etaje. La fel ca toate cladirile din ansamblul mixt, este construita in conformitate cu standardele internationale de sustenabilitate pentru „cladiri verzi”. Spatiile de birouri vor avea o suprafata totala de 52.000 mp inchiriabili. Suprafete generoase pe fiecare nivel, care vor ajunge pana la 2.000 mp, spatii fara coloane interioare, grad sporit de lumina naturala, datorat fatadei integral din sticla, si tehnologii ultramoderne si solutii eficiente din punct de vedere energetic sunt cateva dintre caracteristicile noii cladiri.

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS si Atterbury Europe este cea mai mare investitie din vestul tarii, in valoare totala de 442 milioane de euro. Pe segmentul office, Iulius Town are, in prezent, trei cladiri business in operare (UBC 1, UBC 2 si UBC 3 – 50.000 mp in total) si una in dezvoltare, UBC 0. Proiectul mixt Iulius Town include cea mai mare suprafata de retail din afara Capitalei, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sanatate si fitness din Romania, trei sali de evenimente, restaurante si cafenele tematice, un parc, carusel pentru copii si aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

W: www.iuliustown.ro

E: pr@unitedbusinesscenter.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri