PROFI respecta oamenii, ii asculta, le intelege nevoile si eforturile, de aceea este de la sine inteles ca sustine neconditionat proiectele valoroase venite in sprijinul lor.


De noua ani de zile, an de an, magazinele ofera o platforma extraordinara, prin care organizatiile non-guvernamentale inscrise in campania PROFI de responsabilitate sociala isi fac “vocea” auzita. Anul acesta, proiectele prezentate de catre cele 7 ONG-uri partenere ale campaniei, au reprezentat sapte domenii de interes: sanatate, apararea drepturilor copiilor, educatie, incluziune/servicii sociale, protectia mediului, cultura si sport. Oamenii din intreaga tara au dovedit interes fata de cauzele pe care le PROFI le-a sustinut si s-au implicat asa cum au crezut de cuviinta.

Aceasta campanie este o lectie de viata, despre empatie si sustinere, despre implicare si actiune, despre viitor - fie ca vorbim de comunitatea oamenilor din interiorul companiei, sau de cei cu care interactioneaza in comunitatile PROFI din tara.

Clasamentul campaniei, sectiunile competitiei, numele ONG-urilor participante si a proiectelor lor, mai multe informatii despre fiecare dintre proiecte precum si sumele castigate le gasiti detaliate mai jos.

Sectiunea - Educatie

Nume ONG - Fundatia United Way Romania
Suma castigata - 663,278 lei
Proiect - STOP Saracie, START Educatie
Anul acesta, cel mai aproape de sufletul oamenilor s-a dovedit a fi un proiect de educatie care astfel a ajuns si sa fie recompensat cu suma cea mai mare. Proiectul Fundatiei United Way Romania a miscat inimi datorita felului in care, prin educatie, abordeaza probleme reale, cum ar fi inechitatile din societate.
De 15 ani, Fundatia United Way Romania ofera persoanelor defavorizate sanse sporite la servicii educationale, de sanatate si de integrare social-economica. Proiectul ”STOP saracie, START educatie” se concretizeaza prin programe de after-school pentru copii, ajutoare materiale, activitati cu profesori, tutori si mentori voluntari, dar si prin implicarea mai activa a parintilor copiilor, cu ajutorul psihologilor si al asistentilor sociali. Momentan, in acest program sunt inscrisi 6500 de copii. Sansele lor de a invinge saracia, de a deveni adulti independenti si responsabili si de a avea un impact pozitiv in comunitate sunt in crestere. La aceste sanse vor contribui si banii castigati in urma actualei campanii.
Sectiunea - Protectia mediului
Nume ONG - Asociatia Ecostuff
Suma castigata -238.366 lei
Proiect - Padurea mea
Asociatia EcoStuff a participat cu proiectul ¨Padurea mea¨ prin care doreste sa implice copiii si voluntarii in actiuni de protectie a mediului prin plantare de copaci. Beneficiarii directi ai proiectului sunt copiii implicati. Acum ei vor avea ocazia sa se plimbe prin padure, sa culeaga seminte, sa le sadeasca si sa le ingrijeasca, iar ulterior sa se bucure de roadele muncii lor, plantand puietii care vor da nastere unor noi paduri. Pe termen lung, beneficiari suntem noi, sunt toate fiintele care au nevoie de oxigen pentru a supravietui. In plus, putem da ocazia unei generatii in formare sa invete si sa ne invete o lectie pretioasa: niciodata nu e prea devreme sau prea tarziu sa deprinzi lucruri noi, iar cu sumele castigate din campania PROFI, Asociatia Ecostuff poate face exact acest lucru.
Sectiunea - Incluziune - Servicii sociale
Nume ONG - Touched Romania
Suma castigata: 194,589 lei
Nume proiect - Fii un erou. Ajuta-i sa ramana in bratele mamei lor!
Primul program demarat de Asociatie, in 2005, a fost cel de voluntariat in spitale, prin care copiii abandonati erau ingrijiti de voluntari. De atunci au trecut 14 ani, timp in care Touched Romania a infiintat alte sase proiecte sociale, inclusiv cel intitulat ¨Fii un erou! Ajuta-i sa ramana in bratele mamei lor!¨, a diversificat si dezvoltat serviciile sociale oferite, ajutand peste 450 de mame si copii sa nu fie separati.
Premiul castigat va ajuta asociatia sa gazduiasca in continuare mame si copii aflati in dificultate, victime ale violentei domestice, traficului de persoane, saraciei si excluziunii sociale, sa ofere alocatii lunare de hrana, programe educationale pentru copii si grup de suport pentru asistentele maternale, consiliere psihologica si juridica femeilor si copiilor victime ale violentei domestice, dar si orientare sociala si profesionala. Credem ca acesta este cel mai mare dar - pentru ca mamele sunt principalele fiinte din viata fiecarui om.
Sectiunea- Sanatate

Nume ONG - Federatia Filantropia
Suma castigata - 174,336 lei
Nume proiect - Sanatate la un click distanta!
Prin proiectul ¨Sanatate la un click distanta¨, 3 asociatii membre ale Federatiei Filantropia (Fundatia Filantropia Timisoara - judetul Timis, Asociatia Filantropia Oradea - Judetul Bihor, si Asociatia „Sfantul Voievod Stefan cel Mare – Harja” - Judetul Bacau) vor utiliza fondurile primite pentru a implementa un proiect de telemedicina oferind, cu ajutorul tehnologiei, servicii medicale de specialitate pentru persoane aflate in localitati lipsite de acces la servicii medicale.
Federatia Filantropia este o organizatie non-profit care cuprinde 22 de asociatii si organizatii neguvernamentale de pe teritoriul Romaniei, ce desfasoara activitati, programe si proiecte in domeniul protectiei copilului, persoanelor cu dizabilitati, familiilor aflate in dificultate, sanatate, educatie nonformala pentru tineri, formare vocationala, protectia varstnicilor, servicii de consiliere pentru cetateni straini, burse pentru elevi si studenti, etc.
Sectiunea - Apararea drepturilor copiilor

Nume ONG - Fundatia Inocenti
Suma castigata -116,778 lei
Nume proiect - Si eu am dreptul sa ma joc!

Cu ajutorul premiului castigat in aceasta campanie, Fundatia Inocenti va demara proiectul „Si eu am dreptul sa ma joc”, prin care sustine copiii din spitale, sperand la ziua in care, pentru a-si atinge potentialul maxim, viitorul niciunui copil nu va mai fi limitat de mediul din care provine ori de dizabilitatea pe care o are. Parinti, specialisti in ingrijirea copilului mic, animatori socio-educativi, psihologi, psihoterapeuti, psiho-pedagogi, kinetoterapeuti, pedagogi sociali, educatori, consilieri de tineri sau asistenti sociali ii implica pe copiii in activitati terapeutice si recreationale, terapie prin joc si joaca si in activitati educationale (citesc, povestesc, scriu, invata, coloreaza etc.), activitati prin care le stimuleaza dezvoltarea echilibrata.

Sectiunea - Sport

Nume ONG - Fundatia Nadia Comaneci
Suma castigata - 63,300 lei
Nume proiect - 10 pentru gimnastica

In Romania exista o adevarata traditie in gimnastica. Premiul castigat in actuala campanie contribuie la continuarea acestei traditii, permitand fundatiei sa lanseze bursele „10 pentru gimnastica” - prin care ofera sprijin tinerelor gimnaste cu rezultate bune atat in competitiile de profil, cat si la scoala, dar care din cauza situatiei financiare precare a familiei risca sa abandoneze activitatea sportiva. Proiectul se desfasoara la nivel national, toate cluburile de gimnastica din tara fiind incurajate sa isi sustina tinerele gimnaste sa aplice la o bursa „10 pentru gimnastica”.
Fundatia Nadia Comaneci are ca principal obiectiv incurajarea, sustinerea si promovarea performantei in orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive, dezvoltarea educationala si profesionala si pana la calitatea vietii si a familiei, militand pentru ”o viata de nota 10”.
Sectiunea - Cultura

Nume ONG - Asociatia Monumentelor
Suma castigata - 49,352 lei
Nume proiect - Ambulanta pentru monumente
¨Ambulanta pentru Monumente¨ se ocupa de salvarea monumentelor istorice din Romania aflate in stare de pre-colaps sau colaps si este un proiect al Asociatiei Monumentum, al carei sustinator declarat este Alteta Sa Regala Charles Printul de Wales. In decursul a trei ani de existenta, membrii sai au desfasurat 22 de interventii de punere in siguranta a unor monumente in mai multe judete, de la biserici la turnuri de aparare, de la mori de apa la halte CFR, de la conace si pana la simple porti. Pe langa restaurarea monumentelor, cei care au iarasi de castigat din proiect sunt chiar voluntarii implicati, tinerii dornici sa invete tehnici de interventie pe monumente prin reactivarea mestesugurilor. Abia asteptam sa vedem obiectivele salvate, o parte dintre ele cu contributia campaniei PROFI.
Ce ramane cu adevarat in urma sunt efectele acestor proiecte, rasplata pentru devotamentul oamenilor implicati, fiorii de fericire pe care ii au beneficiarii finali ai acestor proiecte. Dincolo de investitia financiara, implicarea in aceste proiecte contribuie la o lume mai empatica, mai solidara, mai echitabila.
“Toate proiectele, indiferent din ce domenii provin, ne aduc pe noi toti pe un teritoriu afectiv si reflexiv de implicare in dezbaterea lor, si intr-un un spatiu in care cei vizati (copii, adolescenti, alte categorii sociale) se pot simti mai bine reprezentati. Astfel, povestile lor devin mai puternice prin vocea PROFI, iar in ce ne priveste, acest proiect probeaza generozitatea comunitatii in care traim, PROFI aflandu-se in relatie directa cu oamenii din fiecare comunitate in care suntem prezenti” declara Daniel Cirstea - Director General PROFI.
Acum, la sfarsit de campanie, ne indreptam multumirile catre voi, toti cei care ati votat scanandu-va bonurile fiscale in magazinele PROFI din dorinta de a intinde o mana de ajutor celor mai putin norocosi. Campania de anul acesta s-a incheiat dar vom continua sa sustinem proiectele noastre de suflet, pentru un maine mai bun.
Urmariti-ne in continuare pe platforma www.unmainemaibun.ro;
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri