In primele noua luni ale anului 2019, valoarea medicamentelor eliberate catre pacienti a fost de 13,40 miliarde lei (in pret de distributie), in crestere cu 18,1% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului financiar trimestrial al companiei Antibiotice Iasi, care citeaza date ale Cegedim.

Piata farmaceutica din Romania, calculata dupa valoarea totala a medicamentelor eliberate catre pacienti, a crescut in primele noua luni din acest an cu 18,1% fata de aceeasi perioada din 2018, pana la 13,4 miliarde lei (2,8 miliarde euro), arata sursa citata.

“In primele noua luni ale anului 2019, valoarea medicamentelor eliberate catre pacienti a fost de 13,4 miliarde lei (in pret de distributie), in crestere cu 18,1% fata de perioada similara a anului trecut. Consumul cantitativ a crescut cu 3,3%, fiind eliberate din farmacii un numar de 464,06 milioane cutii”, se preziceaza in raportul mentionat.

Piata farmaceutica din Romania este dominata de medicamentele cu prescriptie medicala (RX), care reprezinta 78,1% din totalul vanzarilor valorice si 65,3% din totalul consumului de medicamente (raportat in cutii). Astfel, valoarea produselor eliberate pe baza de prescriptie a inregistrat, in perioada ianuarie-septembrie 2019, o crestere de 18,6%, pana la 10,46 miliarde lei, de la 8,82 miliarde lei in primele noua luni din 2018

Vanzarile de produse farmaceutice eliberate fara prescriptie (OTC) au urcat in aceeasi perioada cu 16,3%, pana la 2,94 miliarde lei in perioada ianuarie-septembrie 2019, mai arata raportul.

In 2018, piata farmaceutica din Romania, care exprima valoarea totala a medicamentelor eliberate de farmacii catre pacienti, a crescut in 2018 cu 13,8% fata de anul precedent, pana la 16,07 miliarde lei (3,5 miliarde euro).

Antibiotice in piata farmaceutica din Romania

In primele noua luni ale anului curent, Antibiotice a inregistrat un nivel al vanzarilor comparabil cu aceiasi perioada a anului precedent, atat in farmacii cat si spitale, potrivit raportului financiar trimestrial al companiei.

Principalele clase terapeutice care inregistreaza cresteri valorice semnificative in primele noua luni ale anului 2019, comparativ cu perioada similara din anul 2018 sunt: preparate dermatologice, sistem nervos central, sistem genito-urinar, sistem musculo-scheletic, sistem respirator.

Totodata, Antibiotice ocupa locul 5 pe segmentul medicamentelor generice si OTC (cu o cota de piata de 4,58%) si locul 19 la nivelul pietei farmaceutice totale (cu o cota de piata de 1,86%).

In primele noua luni ale anului curent, Antibiotice isi mentine pozitia de lider pe segmentul medicamentelor generice si OTC comercializate in spitale, cu o cota de piata de 15,55%. In topul medicamentelor fara prescriptie medicala si suplimente alimentare (OTC), Antibiotice se situeaza pe locul al 16-lea, dintr-un total de 227 companii.

In piata relevanta, Antibiotice ocupa locul 1 cu o cota de piata valorica de 15,6% la 9 luni. Antibiotice este lider cantitativ pe forma farmaceutica unguente (23,7%), supozitoare (42,3%) si pulberi injectabile (72,6%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri