Auchan a colectat 10.000 de litri de ulei alimentar uzat, obiectiv setat initial pentru anul 2020, la doar cinci saptamani de la extinderea programului in toate cele 33 de hipermarketuri din tara, se arata intr-un comunicat de presa emis marti.

In medie, Auchan a colectat 20 de litri de ulei alimentar uzat in fiecare ora din intervalul de functionare al magazinelor, in intervalul 22 octombrie – 25 noiembrie 2019.

Magazinul Auchan Oradea a colectat cea mai mare parte din cantitatea totala de ulei alimentar uzat, pe loc secund clasandu-se magazinul din Galati. In Capitala, cele mai mari cantitati de ulei s-au colectat in magazinele Drumul Taberei, Auchan Militari si Titan.

Cum se poate colecta uleiul folosit in magazinele Auchan

Programul de colectare continua in toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din tara, consumatorii casnici fiind asteptati cu propriul ulei alimentar utilizat la birourile Servicii Clienti din fiecare locatie. In functie de cantitatea predata, clientii sunt recompensati cu produse din partea partenerilor Fairy, AQUA Carpatica si Floriol.

1. Uleiul folosit se colecteaza, dupa racire, intr-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare sa se poata derula intr-un mod optim, este important ca uleiul sa fie strecurat si neamestecat cu alte deseuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
2. Colectarea uleiului se face in recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestea se aduc in magazinele Auchan la Servicii Clienti.
3. In functie de cantitatea predata, clientii vor fi rasplatiti de catre partenerii Auchan cu detergent de vase Fairy, apa plata AQUA Carpatica sau ulei de floarea soarelui Floriol.

Uleiul colectat este predat companiei Respira Verde, pentru a fi conditionat printr-o serie de procese de incalzire, decantare si filtrare. Ulterior, uleiul este transportat catre valorificatorii finali, companii din spatiul UE, in vederea producerii de biocombustibili.

Auchan Retail Romania are in portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, doua supermarketuri Auchan, o retea de 24 magazine de proximitate MyAuchan si platforma online www.auchan.ro. Cu peste 280.000 metri patrati suprafata neta de vanzare, peste 10.000 de angajati, Auchan are o cifra de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri