Aproape 112.000 de persoane din Romania au capatat acces la apa calda si caldura dupa ce producatorul italian de centrale termice si boilere electrice a donat peste 1.000 de echipamente de incalzire a apei catre 620 de institutii de invatamant, camine de batrani si centre medicale din tara in ultimii doi ani, au anuntat reprezentantii companiei intr-o conferinta de presa.

In 2019, in cadrul campaniei Artiston Comfort Challenge, producatorul italian prezent in Romania a donat 644 de boilere electrice catre 371 de institutii din tara, de care beneficiaza peste 80.000 de copii si varstnici. Anul trecut, peste 400 de boilere au fost donate catre 250 de institutii de invatamant, camine de batrani si centre medicale, in care se gaseau 32.000 de persoane.

Boilerele au fost distribuite in 26 de judete, cele mai nevoiase fiind Calarasi, Giurgiu, Mehedinti si Arad. In Calarasi au fost identificate 30 de gradinite si scoli fara acces la apa, numarul de beneficiari dupa ce au fost montate 67 de boilere ridicandu-se la peste 7.600 de persoane.

Mai mult, 30 de centre si baze de salvare Salvamont au fost dotate cu centrale termice in condensare si boilere electrice.

Valoarea totala de piata a tuturor echipamentelor tehnice donate este de 340.000 de lei.

Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste accesul populatiei la apa curenta in propria locuinta, 27% dintre romani locuiesc intr-o gospodarie care nu dispune de baie, dus sau toaleta cu apa curenta, fata de o medie de 2% la nivelul Uniunii, potrivit Eurostat.

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre producatorii si furnizorii de echipamente si servicii destinate incalzarii si producerii de apa calda menajera.

Sursa foto: Facebook Ariston

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri