Fabrica de panificatie si patiserie pre-coapta congelat La Lorraine Romania a investit la Campia Turzii 12,5 milioane de euro pentru instalarea unei noi linii de productie. Produsele facute aici vor ajunge atat pe piata interna, cat si la export. Investitia atrage dupa sine crearea a 60 de noi locuri de munca.

Cea de-a cincea linie de productie va fi dedicata painii de tip rustic de o calitate superioara, facuta cu ingrediente nutritive, precum maiaua si semintele. Aceasta este aproape in totalitate automatizata, avand o capacitate de productie de 160.000 de produse pe zi.

Linia este dotata cu un dospitor cu aerosoli care ajuta la o mai buna hidratare a aluatului, rezultatul fiind o paine mai bine crescuta, o calitate superioara a miezului si a cojii, oferind astfel o prospetime indelungata.

Cea de-a cincea linie este dotata si cu trei mixere de ultima generatie pentru framantarea aluatului, care imita miscarile framantatului cu mana facute de brutarii artizani. Sistemul de ambalare este tehnologizat, pregatirea cutiilor si etichetare facandu-se automat, viteza de ambalare fiind de doua paini pe secunda.

Linia este deja functionala, iar produsele facute in fabrica din Campia Turzii vor ajunge atat pe piata interna, cat si la export in tari precum (Serbia, Bulgaria, Ungaria si Grecia).

60 de locuri de munca pana la sfarsitul anului 2020

Investitia de 12,5 milioane de euro din Campia Turzii a dus la crearea de noi locuri de munca. Astfel, pana la sfarsitul acestui an vor fi angajate 20 de persoane, urmand ca pana la finalul anului viitor sa mai fie angajati inca 40 de operatori.

Fabrica de produse de panificatie si patiserie pre-coapta va avea nevoie de oameni cu un nivel de pregatire tehnica ridicat, precum si de proaspat absolventi ai scolilor profesionale sau a liceelor cu profil tehnic sau de tineri talentati care isi doresc sa invete si sa se dezvolte in echipa La Lorraine Romania.

„Ne bucuram ca producem in Romania paine si produse de panificatie pre-coapte facute dupa cele mai inalte standarde. Investitiile constante in modernizare si tehnologizare ne ofera o dovada elocventa privind strategia companiei noastre, aceea de a ne mentine la cel mai inalt nivel de calitate, atat in ceea ce priveste produsele, cat si in privinta conditiilor de lucru oferite angajatilor. Evident, aceste investitii nu sunt mici, iar faptul ca La Lorraine a ales sa le faca dovedeste orientarea noastra catre o crestere sustenabila, cu o planificare pe termen lung.”, a spus Razvan Bosomoiu, General Manager La Lorraine Romania.

La Lorraine Romania este unul dintre principalii furnizori de produse pre-coapte de pe piata din Romania: in anul 2018, in fabrica din Campia Turzii s-au facut 36.000 de tone de produse de panificatie pre-coapta congelata si produse de patiserie congelata. 30.000 de tone au ajuns pe piata interna, iar 6.000 de tone au ajuns la export. Ca o recunoastere a calitatii produselor, anul acesta La Lorraine Romania a devenit oficial furnizor al Casei Regale a Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri