Kaufland Romania va angaja peste 500 de persoane cu dizabilitati pana in aprilie 2020 in Sibiu, Timisoara, Medias, Bucuresti si Cluj, a declarat, pentru wall-street.ro, Valer Hancas, Corporate Affairs & Communications Manager in cadrul Kaufland Romania.

"Acest program este gandit pe termen lung. Ne propunem integrarea unui numar de 500 de colegi noi pana in aprilie 2020, dar nu ne vom opri aici. Din ianuarie 2020 ne dorim extinderea acestui program de angajare la nivel national, in toate punctele noastre de lucru (magazine/ platforme logistice/ sediu central)", au transmis reprezentantii Kaufland.

Persoanele cu dizabilitati sunt angajate pe pozitii de casier, lucrator comercial, asistent grill, lucrator comercial legume-fructe si asistent etichetare (doar in Bucuresti).

Pentru noii angajati, Kaufland va face cateva modificari in magazine.

"Analizam posibilitatea de a introduce mobilier adaptat pentru persoanele cu dizabilitati in cadrul noilor noastre magazine si in cazul urmatoarelor reamenajari de magazine. Pentru persoanele in scaun rulant este, de asemenea, important sa poata beneficia de spatiile sociale destinate angajatilor. O parte din acestea pot fi accesate si in acest moment.
Altele se afla, din pacate, la un etaj superior si sunt mai greu accesibile", au explicat reprezentantii Kaufland.

Kaufland a organizat pana acum trei evenimente pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati in Sibiu, Timisoara si Cluj Napoca, in luna noiembrie. In Bucuresti, Kaufland a avut pana in acest moment doar un training intern cu angajatii care vor primi in echipele lor persoane cu dizabilitati.

In Cluj Napoca au fost 30 de candidati, din care 14 persoane cu oferta acceptata (in curs de angajare). In Timisoara au fost 39 de candidati, din care 22 de persoane cu oferta acceptata (in curs de angajare). In Sibiu au participat 49 de candidati, din care 19 persoane cu oferta acceptata (in curs de angajare). In Medias au fost 22 de candidati, din care 8 persoane cu oferta acceptata (in curs de angajare), iar in Bucuresti doar doi candidati, ambele persoane ofertate (in curs de angajare).

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine in 7 tari si o retea de 127 de magazine in Romania. Primul magazin Kaufland din Romania s-a deschis in 2005.

Sursa foto: Facebook Kaufland Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri