Tendintele din urmatorii ani in ceea ce priveste piata centrelor de date sunt influentate puternic de catre extinderea tehnologiei 5G si de cresterea numarului de dispozitive IoT. George Topalov, Senior Sales Manager Vertiv, considera ca in urmatorii ani tendinta va fi de egalizare in ceea ce priveste centrele de date Edge si cele traditionale.

“Predictiile arata ca in 2021, zona de Edge va lua un avant puternic odata cu aparitia si extinderea tehnologiei 5G. Daca prelucrarea de informatii este realizata in Cloud, in zona de Edge se face preponderent accesarea. Tendinta va fi de egalizare in urmatorii ani, procesarea si analizele sa fie facute rapid in zona de Edge pentru aplicatiile sensibile care nu suporta latenta sau pentru ca latimea de banda ar fi foarte scumpa si zona de Cloud sa fie de stocare, analiza, si rezultate pentru aplicatiile care nu sunt sensibile”, precizeaza Topalov.

George Topalov reprezinta biroul comercial al Vertiv din Bucuresti, compania avand si un centru de shared services la Cluj care deserveste EMEA( Europa, Orientul Mijlociu și Africa.) si care are peste 350 de angajati si conform, celor 12 anunturi de pe eJobs publicate recent, este in cautare de oameni pe pozitii precum cea de financial analyst, internal sales support sau treasure corporate analyst.

Una dintre tarile in care Vertiv detine centre de dezvoltare si testare este Italia, compania prezentandu-le jurnalistilor fabricile din Tognana si Bologna.

Cel din Tognana este denumit "Centrul de experienta pentru clientii Vertiv" fiind conceput special pentru cei care vor sa vada la lucru tehnologiile centrelor de date pe partea de management termic, racirea centrelor de date fiind unul dintre cele mai importante aspecte care tin de buna functionare a acestora.

Clientii pot asista la demonstratii de pre-instalare, observand performanta tehnica a unitatilor si care este gradul de eficienta a solutiilor de gestionare termica, iar fiecare vizita a acestora se incheie dupa obtinerea unui raport final ce include rezultatele testelor. Primul laborator de validare este proiectat pentru unitati de montare pe podea si poate echilibra sarcinile termice pana la 150 kW cu temperatura aerului din camera intre 0 grade Celsius si 60 grade Celsius.

In cel de-al doilea laborator de validare R&D instalatiile sunt proiectate pentru aplicatiile montate pe acoperisurile centrelor de date si include doua camere de testare cu o capacitate de 50kW fiecare, una simuland un ambient intern care porneste de la 0 grade Celsius si poate ajunge pana la 60 de grade Celsius, iar cealalta fiind concentrata pe conditiile de mediu externe, care pot fi de la -32 de grade Celsius pana la 60 de grade Celsius.

De asemenea, in celelalte laboratoare de validare sunt testate echipamentele atasate podelei si tehnologii de racire precum freecooling si frecooling Adiabatic, care ajung sa valideze solutiile in conditii de mediu a carui temperatura poate fi de -10 grade Celsius si care poate ajunge pana la 55 de grade Celsius. In centrul din Tognana compania desfasoara si un program de dezvoltare a angajatilor, in cadrul caruia acestia sunt pusi la curent cu ultimele tehnologii dezvoltate.

Centrul din Bologna

Centrul din Bologna dedicat clientilor Vertiv le ofera acestora posibilitatea de a experimenta o varietate de tehnologii dedicate centrelor de date care se concentreaza in principal pe zona de alimentare a unitatilor prin intermediul surselor de alimentare cu electricitate neintreruptibila (UPS). Anual, sute de clienti trec pragul centrului fiindu-le alocati un numar de specialisti care sa le explice felul in care functioneaza ultimele tehnologii.

De asemenea, centrul din Bologna gazduieste ca in cazul celui din Tognana si o zona dedicata programelor de dezvoltare a angajatilor.

Vertiv, cu sediul central in Statele Unite ale Americii, are la nivel global in jur de 20.000 de angajati si isi desfasoara activitatea in peste 130 de tari. Compania asigura simultan hardware-ul, software-ul, statisticile si continuitatea serviciilor pentru ca aplicatiile clientilor sa functioneze constant.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri