Compania romaneasca de consultanta fiscala si audit, Avisso, intentioneaza sa isi deschida birouri in Londra, Paris si Madrid, in 2020, care vor fi dedicate romanilor cu afaceri peste hotare.

Planul Avisso este ca in 2020 sa fie functionale macar doua din trei birouri, care vor avea, fiecare, una sau doua persoane angajate.

“Conditia este ca aceste persoane sa cunoasca mediul de afaceri local si sa aiba o relatie prietenoasa cu romanii de acolo. Am oameni, am discutat deja acolo, ce m-a oprit anul acesta a fost lipsa de predictibilitate”, a declarat Mirabela Miron, managerul general al Avisso.

Costurile cu fiecare locatie, dedicata initial romanilor care au afaceri in diaspora, se ridica la circa 100.000 de euro.

"Am ales aceste orase deoarece comunitatile de romani de acolo sunt foarte puternice. Prin programul Repatriot m-am intalnit cu ei si am vazut dorinta de a se implica in dezvoltarea Romaniei. Initial, eu vad aceste locatii ca birouri de conectare intre oamenii de afaceri de acolo si cei de aici. Clientii pe care ii vizam initial sunt romanii care au afaceri solide in comunitatile in care traiesc si care isi doresc sa investeasca si in Romania. Un alt rol al acestor birouri este cel de a ajuta la internationalizarea companiilor romanesti. Este mult mai usor sa te duci la unul de-al tau, care vorbeste aceeasi limba cu tine, care cunoaste mediul de acolo si care te poate introduce pe piata", explica Miron.

Avisso a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 500.000 de euro. Pentru 2019, compania de consultanta estimeaza o cifra de afaceri de 800.000 de euro, iar pentru 2020, 1,5 milioane de euro.

Avisso este o companie de consultanta care ofera servicii financiar-contabile, consultanta in afaceri si in resurse umane. Compania are sediul central in Iasi. In 2017 a fost deschis si sediul din Bucuresti, unde lucreaza cinci angajati, din totalul de 70. In prezent are peste 400 de contracte permanente pe contabilitate, consultanta fiscala si audit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri