In 2019, Synevo Romania a investit peste doua milioane de euro in inaugurarea a 25 de centre de recoltare si a doua laboratoare la Ploiesti si Bacau, reusind sa acopere sase judete noi.

In 2019, Reteaua Synevo s-a dezvoltat prin inaugurarea a 25 de centre de recoltare si a doua laboratoare la Ploiesti si Bacau, reusind sa acopere sase judete noi (Mures, Covasna, Vrancea, Caras-Severin, Gorj si Harghita). Investitia totala a fost de peste un milion euro pentru reteaua de centre de recoltare si de peste 1,5 milioane euro pentru cele doua laboratoare.

”Am continuat investitia in dotarea cu echipamente de ultima generatie si dezvoltarea procesului de digitalizare. Noile tehnologii colecteaza si grupeaza date in timp record, eliberand personalul medical de sarcini manuale repetitive si permitand concentrarea acestora pe faza de interpretare si analiza medicala”, a declarat pentru wall-street.ro Laurentiu Luca, director general Synevo Romania.

Numarul testelor efectuate in laboratoarele Synevo a crescut cu 15%

Fata de 2018, numarul testelor efectuate in laboratoarele Synevo a crescut cu 15%. ”In 2018 peste 2,9 milioane de persoane au trecut pragul centrelor noastre de recoltare. Cu siguranta, acest numar va fi depasit pana la finalul anului 2019”, explica Laurentiu Luca.

De asemenea, pentru ca genetica reprezinta un segment care s-a dezvoltat accelerat in ultimii ani, testele genetice reprezinta 10% din portofoliul Synevo, pe parcursul anului 2019 fiind realizate peste 45.000 de astfel de teste in intreaga retea nationala. Pentru extinderea activitatii pe acest segment, Medicover, din care face parte Synevo, a achizitionat recent Center for Human Genetics and Laboratory Diagnostics (AHC) Munchen, cel mai important jucator de pe acest segment din Germania.

Identificarea unor predispozitii genetice permite acum modificarea din timp a unor factori de mediu care ar duce la aparitia sau dezvoltarea unor afectiuni. Evident, si incidenta afectiunilor oncologice a impulsionat cercetarea si dezvoltarea de teste genetice specifice.

Laurentiu Luca, director general Synevo Romania

In 2019 Synevo Romania a mizat si pe segmentul de teste genetice pre si post-natale, care a crescut foarte mult. Astfel, reteaua dispune de o gama variata de teste prenatale, teste pentru monitorizarea sarcinii sau teste postnatale, precum si consultanta genetica din partea unei echipe medicale specializate.

Pentru 2020, Synevo planuieste investitii in extinderea retelei si in dotarea laboratoarelor cu cele mai moderne tehnologii. ”Vrem sa fim prezenti in toate judetele din tara in urmatorii doi ani”, adauga Laurentiu Luca.

”Vom continua dezvoltarea liniilor de diagnostic specializat – histopatologie, citologie si genetica. Credem ca, prin investitii continue in tehnologie, in educatia oamenilor nostri si asigurarea disponibilitatii serviciilor, vom continua dezvoltarea noastra in Romania, pe termen lung”, conchide acesta.

In 2019, Synevo Romania a aniversat 25 de ani de activitate. Compania a fost fondata in 1994 sub numele de Rombel Medical, fiind preluata in 1997 de Medicover. Brandul Synevo a fost creat in anul 2004. Synevo este prima companie de pe piata locala care a lansat un ghid al serviciilor de laborator si, ulterior, o platforma online de accesare a rezultatelor analizelor, destinata medicilor si pacientilor. Daca la inceput echipa era compusa din 7 persoane, astazi Synevo are o peste 1.400 angajati, cu 5 % mai mult fata de anul precedent.

Sursa foto: Photo by Louis Reed on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri