Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti a fost amendat in octombrie-noiembrie anul trecut pentru multiple nereguli care vizeaza atat curatenia, cat si neraportarea infectiilor nosocomiale, a anuntat luni deputatul USR Emanuel Ungureanu. El a publicat, duminica, pe pagina sa de Facebook, imagini care arata cum sunt spalati peretii spitalului Bagdasar Arseni din Bucuresti, cu "mopuri jegoase dupa ce au intins mizeria si pe culoare".

"Infirmierele manjesc peretii cu mopuri jegoase dupa ce au intins mizeria si pe culoare. Cu aceleasi instrumente infecte se face asa zisa curatenie si prin saloane", a scris duminica Emanuel Ungureanu, in mesajul care insotea imaginile din spital.

"Conducerea Bagdasar Arseni a ascuns faptul ca in luna octombrie-noiembrie a primit mai multe amenzi din partea Directiei de Sanatate Publica pentru multiple nereguli care vizeaza nu doar curatenia ci, mai grav, neraportarea infectiilor nosocomiale!", a scris luni Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Emanuel Ungureanu mai spune ca, din informatiile pe care le detine, Inspectia Sanitara de Stat este in control la aceasta ora la Spitalul Bagdasar Arseni si adauga ca "in mod clar managementul spitalului nu isi face datoria si trebuie sanctionat drastic de Ministerul Sanatatii." Deputatu USR subliniaza ca "Mizeria si incompetenta ucid!"

Ce sanctiuni a primit anul trecut Spitalul Bagdasar Arseni, potrivit deputatului USR:

  • "Sanctiune in valoare de 30.000 lei pentru neintretinerea in conditii corespunzatoare a instalatiilor de evacuare a apelor uzate.
  • 3 amenzi de cate 2000 de lei pentru personalul care nu a depistat, raportat infectiile nosocomiale si nu au respectat protocoalele de lucru
  • O alta amenda de 2000 de lei a fost aplicata unei persoane care nu a verificat aparatura pentru sterilizare.
  • Nu in ultimul rand, cu 2000 de lei a fost amendata o persoana de la firma care asigura intinsul jegului pe pereti in acest spital, SC Universal Med Cleaning SRL, pentru nerespectarea protocoalelor de lucru."

Emanuel Ungureanu adauga ca "este clar ca aceste amenzi sunt mult prea mici si nu sperie firmele de curatenie care nu isi fac treaba in spitale."

Din informatiile pe care le detin Inspectia Sanitara de Stat este in control la aceasta ora la Spitalul Bagdasar Arseni, in mod clar managementul spitalului nu isi face datoria si trebuie sanctionat drastic de Ministerul Sanatatii.
Mizeria si incompetenta, ucid!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri