Creaton, producatorul german de tigle ceramice care a realizat acoperisul bisericii din Cimitirul Vesel de la Sapanta a ajuns la vanzari in valoare de 65 de milioane de euro, dupa zece ani in Romania, se arata intr-un comunicat de presa.

Din Romania se gestioneaza prezenta Creaton in Bulgaria si Moldova, iar din cifra de afaceri de 9,7 milioane euro din regiune, in anul 2019, in Romania s-au realizat 90% din vanzari. In tara, compania are o cota de 22% din piata de tigle ceramice.

“Aceasta cifra claseaza tara pe al doilea loc, aproape de Ungaria, la vanzarile din sud-estul Europei, care au ajuns in 2019 la 37,5 milioane de euro”, a declarat Manuel Buturuga, director de vanzari in cadrul Creaton.

In cei zece ani de prezenta a grupului in Romania au fost realizate o serie de proiecte precum acoperisul bisercii din ansamblul muzeu „Cimitirul Vesel” de la Sapanta, acoperisul palatului Vulturul Negru din Oradea - cel mai important monument in stil secession din oras, sau Spitalul Militar din Timisoara.

“Zona Transilvaniei reprezinta 60% din totalul vanzarilor in Romania, remarcam insa o crestere a cererii in afara arcului Carpatic, care in urma cu 6 ani reprezenta doar 15% din totalul vanzarilor in Romania. Investitia medie pentru un proiect este de 3.000 – 4.000 de euro, pentru o invelitoare cu o suprafata de 200 de metri patrati”, a explicat Buturuga.

Citeste si:
Românii pe Facebook, către diaspora din Italia: NU vă întoarceți în...
Românii pe Facebook, către...

Creaton anticipeaza pentru urmatorii ani o crestere de 5-6% a pietei invelitorilor ceramice si din beton in Romania.

Cu productie in 18 tari din America de Sud, Africa si Europa, divizia de invelitori a grupului Etex, din care face parte compania Creaton, a inregistrat la finele anului 2019 vanzari in valoare de 840 de milioane de euro, in crestere cu 3,2% fata de 2018.

Creaton este un producator de tigle ceramice, membru al grupului international Etex, specializat in productia tiglelor din beton.

Citeste si:
Mii de pasageri sosesc din Italia pe Otopeni. Cel mult li se ia...
Aproape 3.000 de pasageri...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
În farmacii, românii sunt mai interesați de gripă decât de coronavirus
Setari Cookie-uri