Nuclearelectrica izolează personalul esențial de operare și producție din cadrul centralei de la Cernavodă

Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. („SNN”) a inițiat implementarea măsurii de izolare a personalului esențial de operare și producție din cadrul centralei nuclearo-energetice de la CNE Cernavodă, anunță Ministerul Economiei.

Potrivit sursei citate, „această măsură va fi menținută atât timp cât va fi necesar”.

Demararea acestei măsuri suplimentare de protecție are la bază Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (“CNSSU”) nr. 9/14.03.2020, prin care se aprobă instituirea măsurii de izolare a personalului esențial pentru asigurarea funcționării CNE Cernavodă, în concordanță cu prevederile Planului de continuitate a activităților de bază în cazul unei epidemii/pandemii, scrie G4Media.

Planul intern de protecție a personalului și de asigurare a continuității operării în condiții de siguranță și a producției a fost adoptat de conducerea SNN ca măsura suplimentară în perioada epidemiei de COVID-19, în conformitate cu standardele internaționale din industria nucleară și prevederile naționale în materie.

SNN informează că procesele de baza ale companiei se desfășoară în parametri normali, acțiunile și măsurile suplimentare fiind elaborate și implementate în coordonare cu toate instituțiile abilitate ale statului român.

Citeste si:
Chinezii, eliminați din proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă
Chinezii au fost eliminați...

Sursa foto: Facebook Ministerul Economiei

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lactalis închide două fabrici Dorna Lactate, în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri