Uniunea Europeană (UE) a cerut Netflix și altor platforme de streaming să nu mai difuzeze video-uri în format HD pentru a preveni blocarea rețelelor de internet, puternic solicitate de nivelul fără precedent de utilizare din timpul pandemiei cu noul coronavirus (Covid-19), scrie CNN.

Având în vedere numărul mare de țări care au impus măsuri de carantină pentru prevenirea virusului, sutele de milioane de angajați care lucrează de acasă, precum și numărul chiar mai mare de copii care nu mai merg la școală, oficialii UE se tem de suprasolicitarea internetului.

Într-o postare pe Twitter, comisarul european Thierry Breton, a anunțat că a avut o discuție în acest sens cu șeful Netflix - Reed Hastings. Breton a cerut oamenilor să “schimbe pe standard” (#SwitchtoStandard) atunci când vizionarea în format HD nu este necesară.

”Ne concentrăm pe utilizarea eficientă a rețelei de mai mulți ani, inclusiv pe furnizarea gratuită a serviciului nostru open connect pentru companiile de telecomunicații”, au declarat oficialii Netflix, care au adăugat totodata că CEO-ul Thierry Breton va face noi declarații în timpul zilei de joi.

Citeste si:
Ministrul Agriculturii, către fermieri: Toți cei sănătoși să iasă...
Ministrul Agriculturii, către...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Setari Cookie-uri