Uniunea Europeană (UE) a cerut Netflix și altor platforme de streaming să nu mai difuzeze video-uri în format HD pentru a preveni blocarea rețelelor de internet, puternic solicitate de nivelul fără precedent de utilizare din timpul pandemiei cu noul coronavirus (Covid-19), scrie CNN.

Având în vedere numărul mare de țări care au impus măsuri de carantină pentru prevenirea virusului, sutele de milioane de angajați care lucrează de acasă, precum și numărul chiar mai mare de copii care nu mai merg la școală, oficialii UE se tem de suprasolicitarea internetului.

Într-o postare pe Twitter, comisarul european Thierry Breton, a anunțat că a avut o discuție în acest sens cu șeful Netflix - Reed Hastings. Breton a cerut oamenilor să “schimbe pe standard” (#SwitchtoStandard) atunci când vizionarea în format HD nu este necesară.

”Ne concentrăm pe utilizarea eficientă a rețelei de mai mulți ani, inclusiv pe furnizarea gratuită a serviciului nostru open connect pentru companiile de telecomunicații”, au declarat oficialii Netflix, care au adăugat totodata că CEO-ul Thierry Breton va face noi declarații în timpul zilei de joi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri