Frigotehnica, companie deținută de ROCA Investments și care activează în industria frigului comercial și industrial, își propune ca în 2020 să susțină tendința crescătoare a ultimilor ani și să spargă bariera de 2 mil. euro profit net. Frigotehnica mizează și pe directa legătură dintre industria frigului și cea alimentară, domeniu care se păstrează stabil și profitabil chiar și în contextul pandemiei COVID-19.

"În timp ce majoritatea companiilor românești sunt afectate deja de criză, planurile setate de Frigotehnica pentru 2020 rămân neschimbate, iar ambiția furnizorului de frig este ducă mai departe demersurile de creștere regională începute deja prin demararea operațiunilor pe piața din Ungaria și consolidarea prezenței din Bulgaria și Ucraina. Rezultatele record atinse în 2019, când compania a înregistrat un profit net de 1,9 MIL EUR, cu 7,4% mai mare față de 2018, se datorează restructurării financiare și operaționale făcute cu succes de către ROCA Investments și profesionalismului angajaților Frigotehnica", se arată într-un comunicat transmis de ROCA.

După preluarea de către ROCA Investments, în 2018, Frigotehnica a raportat cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani. Tot sub susținerea ROCA Investments, Frigotehnica a înregistrat și în 2019 rezultate pozitive pe toate palierele financiare: o cifră de afaceri de 25,4 mil. euro, depășind câștigurile din 2018 cu 3%, și EBITDA de 2,3 mil. euro, indicator care a marcat o creștere spectaculoasă - de 14%.

„Vom merge contra curentului si țintim să depășim performantele din ultimii ani. Suntem pregătiți să o facem. Pentru anul în curs avem bugetată o creștere a cifrei de afaceri cu peste 10% și suntem încrezători în capacitatea companiei să depășească, pentru prima data, bariera de 2 mil. euro profit net. Mizăm pentru atingerea acestor obiective pe know-how-ul și pasiunea echipei excepționale pe care o avem alături, care a depășit 200 de persoane și continuă să crească”, a declarat Adrian Neacșu, CEO Frigotehnica.

Totodată, pentru clienții săi, retaileri de calibru internațional, Frigotehnica a construit și modernizat peste 250 de magazine doar în Romania. La acestea se adaugă peste 30 de proiecte în afara țării și aproximativ 20 de proiecte industriale.

Citeste si:
ROCA Investments raportează un randament al investițiilor de 62% în...
ROCA Investments raportează...

ROCA Investments este o nouă specie de private equity care oferă soluții de capital, parteneriat și management, dedicate IMM-urilor românești dintr-o arie largă de domenii de activitate, care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil care amenință să întrerupă cursul organic al businessului.

Sursa foto: apiguide_Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri