Cofetăria Grace Couture Cakes, cu pierderi de până la 80% în HoReCa și retail, pariază pe online

Cofetăria Grace Couture Cakes, ce activează atât în zona HoReCa, cât și în retail, a înregistrat pierderi de aproximativ 60% în zona de retail, în timp ce comenzile din zona de evenimente s-au micșorat cu 80%, scrie retail.ro. Alina Sudriu, fondatoarea Grace Couture Cakes, a vorbit despre impactul pandemiei asupra afacerii și cum se redresează în această perioadă.

Magazinul Grace Couture Cakes din mall-ul Băneasa a fost închis, în urma restricțiilor impuse de autorități. Cofetăria a rămas funcțională cu atelierul de producție, magazinul online și cake shop-ul din Piața Dorobanți.

Afacerea a scăzut cu aproximativ 60% în componenta de retail - luând în calcul vânzările de produse din cakeshops şi cele din cadrul magazinului online. În ceea ce priveşte comenzile din zona de evenimente, private sau corporate, businessul a scăzut cu peste 80%.

Activitatea echipei Grace Couture Cakes, care număra 57 de angajați, a fost redimensionată odată cu această criză. Echipa din cadrul magazinului din Băneasa este în șomaj tehnic, în timp ce în cadrul atelierului echipa lucrează part time.

„Am decis să păstrăm echipa part time, pentru a nu concedia o parte din angajați. Am discutat cu fiecare membru al echipei şi împreună am ales cea mai bună soluţie pentru ei. Pentru ca avem şi angajaţi care au în grijă persoane cu grad ridicat de risc, aceştia au întrat în şomaj tehnic. În acest moment lucrează 80% din echipa, cu program redus, iar angajaţii de la cakeshopul Băneasa precum şi o mică parte din echipa atelierului, sunt în şomaj tehnic. Am fost nevoiți să facem și reduceri de personal - 3 posturi administrative. Ne este greu tuturor deopotrivă, dar încercăm să avem grijă să susținem echipa atât cât este posibil”, spune Alina Sudriu.

Citeste si:
Grace Couture Cakes lanseaza magazinul online de cofetarie
Grace Couture Cakes lanseaza...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Citește mai multe pe retail.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri