Statul român trebuie să ajute companiile care și-au încetat activitatea sau care prezintă acest risc, dar sunt nevoite să plătească salarii și taxe, prin subvenții de stat, deductibilitate la produse care ar trebui casate din cauza lipsei vânzărilor și scutirea sau amânarea de la plata impozitelor, a declarat, pentru wall-street.ro, Giampaolo Manzonetto, director general Lactalis România.

„Ajutorul financiar guvernamental este firesc și absolut necesar, în acest context, și sperăm să fie unul consistent. Apreciem că au fost deja anunțate și implementate câteva măsuri fiscale. Multe companii mari sau mici și-au oprit deja activitatea, alte companii urmează să-și înceteze temporar activitatea, altele sunt în pericol să se închidă, să falimenteze. Oamenii stau acasă, iar angajatorii trebuie să plătească în continuare salarii și taxe. Aici e mare nevoie de intervenția statului cu un pachet de ajutoare financiare, în principal subvenții de stat, deductibilitate la produse care ar trebui casate din cauza lipsei vânzărilor, scutire sau amânare de la plata impozitelor. Și Asociația Procesatorilor Români din Industria Lactatelor (APRIL), din care facem parte, a purtat și poartă în continuare discuții cu reprezentanții Guvernului pentru a identifica soluții viabile care să ne ajute să reducem cât mai mult impactul acestei crize asupra activității noastre și, implicit, asupra activității furnizorilor și a comercianților, asupra aprovizionării populației cu alimente și asupra întregii economii”, a explicat Giampaolo Manzonetto, director general Lactalis România.

Criza generată de pandemia de Coronavirus afectează economiile tuturor țărilor din lume. În România, cele mai afectate sectoare sunt HoReCa și turismul, după ce autorităție au interzis funcționarea cafenelelor și restaurantelor cu public (fiind acceptat doar sistemul de livrare) și au restricționat zborurile.

„Avem puține informații și previziuni despre viitorul apropiat, iar situația se schimbă de la o zi la alta. Ceea ce știm cu siguranță este că pandemia Covid19 va aduce o criză care va afecta toate entitățile, iar impactul asupra economiilor în general și asupra economiei țării noastre va fi semnificativ. Piața muncii, puterea de cumpărare, obiceiurile de consum vor suferi mari schimbări, care vor influența afacerile tuturor companiilor, inclusiv ale companiilor din grupul Lactalis”, a declarat Manzonetto.

Grupul Lactalis, unul dintre cele mai mari grupuri de lactate din lume, a achiziționat Grupul Albalact în 2016. Grupul este prezent în 83 de țări și deține unități de producție în 43 de țări din lume, dintre care două în România, fabrica Albalact din Oiejdea, Alba și fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, Suceava.

Sursa foto: Lactalis România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri