Compania multinaţională Netflix a anunţat marţi că înregistrează cea mai mare creştere din istoria sa şi că şi-a dublat profitul comparativ cu anul anterior, datorită măsurilor de izolare la domiciliu luate în mare parte a lumii din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel, în perioada ianuarie-martie 2020, compania cu sediul în Los Gatos (California, SUA) a avut câştiguri de 709 milioane dolari, faţă de 344 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie G4Media.

În această perioadă, şi mai ales în martie, platforma de streaming a înregistrat 15,8 milioane de noi abonaţi. Această cifră bate toate recordurile anterioare ale companiei, fiind cu mult peste trimestrul care a avut până acum cea mai mare creştere, respectiv 9,6 milioane noi clienţi la începutul anului trecut.

În ceea ce priveşte încasările, compania condusă de Reed Hastings, a facturat în primul trimestru 5,7 miliarde dolari, peste cele 4,5 miliarde dolari din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce acţionarii săi au câştigat 1,61 dolari pe titlu, faţă de 0,79 în urmă cu un an.

În afară de creşterea notabilă a numărului de abonaţi şi, prin aceasta, a încasărilor, pandemia de COVID-19 şi ordinele de izolare din mare parte a lumii au permis Netflix să-şi reducă semnificativ costurile, printre care pe cele de marketing, mai semnalează EFE.

Citeste si:
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Netflix nu vrea să îți mai ia...

Astfel, profitul brut al companiei a fost în primele trei luni de 958 milioane dolari, faţă de 459 milioane dolari în perioada ianuarie-martie 2019.

De asemenea, de la începutul anului, Netflix a reuşit să îşi reducă datoria pe termen lung cu circa 600 milioane dolari, aceasta ajungând la 14,17 miliarde dolari.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Bonificație 10% pentru firmele care își plătesc impozitul pe profit mai rapid
Setari Cookie-uri