Xerox, împreună cu Vortran Medical Technology, o companie de cercetare, dezvoltare și producție de aparatură medicală destinată problemelor respiratorii, începe producția de ventilatoare portabile (GO2Vent) și aparate de măsurare a presiunii căilor respiratorii (APM-Plus) pentru spitalele și unitățile pentru situații de urgență care tratează bolnavii de Covid-19 în această perioadă, potrivit unui comunicat de presă.

Producția se va extinde de la aproximativ 40.000 de ventilatoare, în aprilie, până la aproximativ 150.000 - 200.000 de ventilatoare pe lună, până în iunie. Xerox și Vortran ar putea produce până la 1 milion de ventilatoare în lunile următoare.

GO2Vent a fost proiectat pentru utilizare în situații de urgență, dezastre naturale și focare de boli, precum pandemia COVID-19. Acest ventilator de unică folosință poate fi configurat în câteva minute și aruncat după utilizarea de către un singur pacient, ajută printr-o tubulatură sigură și poate fi utilizat cu un compresor, cu oxigen sau aer cu un debit de minim 10 litri pe minut.

GO2Vent poate oferi suport continuu până la 30 de zile și funcționează independent de APM-Plus. APM-Plus este un dispozitiv portabil cu baterie, care se conectează la un GO2Vent și asigură o monitorizare îmbunătățită a stării pacientului și a parametrilor respiratori cheie.
Xerox și VORTRAN se așteaptă să compileze și să analizeze datele și feedback-ul primit de la profesioniștii din domeniul sănătății, pentru a proiecta și a produce în masă accesorii care pot fi adăugate la GO2Vent, pentru a extinde potențialul acestui echipament de a salva vieți.

Xerox va produce dezinfectant pentru mâini

Xerox va produce 140.000 de galoane de dezinfectant pentru mâini, special pentru spitale, în Ontario și statul New York. Acesta va fi distribuit către furnizorii autorizați pentru a ajunge cât mai repede la unitățile medicale care tratează pacienții cu COVID-19.
„Produsele esențiale, precum dezinfectantul pentru mâini, vor continua să aibă o cerere mare. Echipa noastră s-a mișcat repede, și-a dat seama ce soluții sunt potrivite pentru a depăși problemele și astfel vom începe livrările, totul în mai puțin de o lună”, a spus John Visentin, vicepreședinte și director executiv Xerox.

Citeste si:
Studiu Xerox: 4 din 5 angajați ar putea să se întoarcă la birou în...
Studiu Xerox: 82% dintre...

Xerox este o firmă de IT din Statele Unite care integrează software și echipamente pentru companii. De-a lungul anilor a inventat imprimante, copiatoare sau alte echipamente de imprimare.

Vortran Medical Technology este o companie de cercetare, dezvoltare și producție de dispozitive medicale pentru problemele respiratorii. Compania produce pentru piețele interne și internaționale o gamă de produse pentru spitale și unități medicale de urgență (EMS), pregătire pentru dezastre, aparatură RMN/CT și soluții de îngrijire medicală în situații de urgență.

Sursa foto: Shutterstock.com

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri