Programul IMM Invest România se derulează în parametri normali, iar în a treia zi de la deschiderea sesiunii de înscriere, care a avut loc în data de 28 aprilie 2020, în aplicaţia programului sunt înregistrate deja peste 37.000 de cereri de înregistrare, a anunţat FNGCIMM, citat de Agerpres.

"Încă de la început dorim să facem o precizare importantă: numărul total de înregistrări afişat de interfaţa aplicaţiei nu reprezintă numărul de IMM-uri înscrise. În numărul total de înregistrări se regăsesc şi IMM-urile care au înscrieri repetate în aplicaţie, ca răspuns la clarificările solicitate de operatori! Punerea solicitării în starea clarificări presupune că operatorul a verificat solicitarea şi a constatat că sunt necesare corecţii sau completări care trebuie aduse de către aplicant. În această situaţie, solicitarea este retransmisă la beneficiar, însoţită de un mesaj care conţine comentariul operatorului, prin care sunt punctate corecţiile care trebuie aduse", se spune în comunicatul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Fondul menţionează că operatorii FNGCIMM depun eforturi deosebite pentru a prelucra cât mai eficient fiecare cerere înregistrată în aplicaţie şi având în vedere volumul imens de solicitări nou venite, dar şi al celor care se reîntorc pentru a fi reanalizate, pentru a avansa cu implementarea programului şi a se putea observa un progres în procesul de transmitere către bănci în vederea obţinerii finanţărilor este deosebit de important ca IMM-urile aplicante să parcurgă procesul de înscriere o singură dată.

"Este foarte bine să se ştie că aceste corecţii aduse formularului de înscriere sau Declaraţiei pe propria răspundere de încadrare în categoria IMM trebuie completate de către beneficiari numai în aplicaţie şi nu vor fi transmise prin poşta electronică la adresa imminvest@fngcimm.ro, de pe adresa de e-mail a aplicantului. Această modalitate de a răspunde nu este validă şi conformă cu mecanismul de implementare al programului. De asemenea, subliniem că punerea solicitării în starea clarificări atrage după sine necesitatea reintrării în cont şi reluarea înscrierii", se precizează în comunicat.

Potrivit Fondului, din cele peste 37.000 de cereri aflate în aplicaţie, sunt în starea de "transmis la bancă" un număr de 1.685 solicitări, în starea de cerere "clarificări" sunt peste 6.100 de solicitări, în diferite stadii de "prelucrare" sunt 263 de solicitări, iar în starea "respins", sunt 13 solicitări, motivul fiind ca nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. Un număr de peste 28.000 aşteaptă să fie luate în analiză.

"Începând cu data de 4 mai 2020, solicitările aprobate vor începe a fi exportate către bănci şi vor trece în faza de analiză, conform normelor interne de creditare, în vederea emiterii acordurilor de finanţare. Invităm potenţialii beneficiari să consulte Ghidul de completare a cererii online şi să vizualizeze "modelele de completare a diferitelor tipuri de declaraţii IMM", înainte să demareze procedura de înscriere. Acestea sunt postate alăturat listei de "întrebări frecvente", publicate pe site-ul www.fngcimm.ro şi pe pagina de Facebook a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăţi întâmpinate în procesul de înscriere în aplicaţie, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de email imminvest@fngcimm.ro şi, în cel mai scurt timp, colegii noştri vă vor răspunde sau vor remedia problema pe care aţi identificat-o", se mai menţionează în comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri