Un număr de 33 de staţii din reţeaua OMV şi şapte din reţeaua Petrom au fost conectate la energie verde, odată cu instalarea de panouri fotovoltaice, după o investiţie de 1,3 milioane de euro, a anunţat compania de energie.

În acest context, fiecare dintre cele 40 de staţii vor contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon, anual.

Totodată, prin instalarea de panouri fotovoltaice, peste 10% din necesarul de electricitate a staţiilor este generat din energie solară, iar investiţia în acest proiect se ridică la 1,3 milioane de euro, scrie Agerpres.

Panourile produc, anual, peste 30.000 de kWh de energie verde în fiecare staţie

Potrivit sursei citate, panourile fotovoltaice produc, anual, peste 30.000 de kWh de energie verde în fiecare staţie, echivalentul unui consum mediu anual a opt gospodării.

"Cu ajutorul energiei produse de panourile fotovoltaice, fiecare staţie va contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon anual. Practic, reducerile de emisii de carbon din cele 40 de staţii echivalează cu reciclarea a peste 3 milioane de sticle de plastic. Măsurile adoptate la nivelul companiei pentru un mediu mai curat au generat, în 2019, diminuarea cu 22% a cantităţii de emisii de carbon faţă de anul 2010. Obiectivul companiei este de a ajunge, în anul 2025, la o reducere de 27%. În plus, OMV Petrom încurajează un comportament responsabil atât la nivel de companie, cât şi la nivel individual. OMV Petrom susţine proiecte de educaţie în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi derulează de peste 10 ani campanii de împădurire", menţionează compania.

Conform planului de investiţii al companiei, până la finalul acestui an ar urma să fie dotate cu panouri fotovoltaice 78 de staţii de alimentare cu carburanţi.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep, în 2019.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Platformă gratuită de promovare a micilor afaceri, lansată de studenți români
Setari Cookie-uri