Compania franceză Compagnie Fruitière, principalul producător de banane din regiunea Africa-Pacific-Caraibe, își continuă dezvoltarea în Europa și intră pe piața din România, cu un depozit în București de 2.000 de metri pătrați, scrie fruitnet.com.

Compagnie Frutiere va distribui fructe tropicale (banane, ananas, mango și litchii) în București și Ploiești, urmând să se extindă treptat în întreaga țară, începând cu Muntenia, Moldova și Transilvania.

În ultimii cinci ani, importurile de banane în România au crescut cu 145.000 de tone, potrivit reprezentanților companiei franceze.

Compania, înființată în Marsilia, în 1938, de către familia Jerome Fabre, din Franța, a devenit principalul producător și distribuitor de fructe și legume din regiunea Africa-Pacific-Caraibe. Francezii produc, transportă și comercializează 900.000 de tone de fructe și legume, din care 750.000 de tone de banane în Europa și restul lumii.

În 2019, producătorul a avut 20.700 de angajați (dintre care 17.000 în Africa), o cifră de afaceri de 740 de milioane de euro și 12.000 de hectare pentru producția de fructe și legume. Compagnie Fruitière are o rețea de 22 de centre de distribuție în Europa.

Retail jobs

Sursa foto: Unsplash
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri